Reacties op 'KNVB word eens wakker (deel 2)

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

De column ‘KNVB word eens wakker” roept steeds meer reacties op en waaruit blijkt dat het een grote bende aan het worden is, sterker nog: al is in de lagere regionen van het amateurvoetbal.

1344451844Nspelerspas2Jeugdwedstrijden waarbij bijna structureel door clubs maar wat ‘aangekloot ‘ wordt om toch maar vooral kampioen te worden is bijna de gewoonste zaak geworden wat in een reactie op de column te lezen was:

Opzouten met dat pasjessysteem

‘Dat hele systeem (zeker in het jeugdvoetbal) gewoon afschaffen! Als mensen er een goed gevoel bij hebben om op een oneerlijke te winnen dan is dat maar zo. Deze clubs bouwen vanzelf een naam op waardoor een kampioenschap van hun teams door niemand meer serieus genomen wordt. Zelfs door de eigen spelers niet!”

Een waarheid als een koe want ook ik zie soms dingen gebeuren of hoor iets waarbij ik denk hoe kan dat. Teams verliezen kansloos in de uitwedstrijden en walsen vervolgens thuis met dubbele cijfers over een team heen. Dan is de ‘hamvraag” wie verneukt wie, de schele de blinde of andersom, maar één ding is zeker, de KA EN VE BE draait zich nog een keer om en slaapt rustig verder.

Snipperdagen

Een ander ‘hot item” is het geven van 'Snipperdagen" door de bond wat alle perken te buiten gaat, zo was in een reactie te lezen:

'Er zijn competities niet uitgespeeld omdat er duels zijn die vijf keer een andere datum hebben gekregen en vervolgens NOOIT  gespeeld zijn. Dat betekent dat teams niet dat aantal wedstrijden  hebben kunnen spelen die hun volgens het speelschema zijn beloofd." Een slechtere reclame voor de voetbalsport is bijna niet denkbaar. Je kunt het vergelijken met een kind dat vijf keer om een ijsje vraagt en iedere keer hoort, morgen krijg je een ijsje. Als het dan eindelijk zo ver is dan is de herfst aangebroken en de ijscokar vertrokken.

Ergernis

Een andere ergernis bij velen is de boetes die opgelegd worden als het wedstijdformulier niet goed is ingevuld was in een reactie te lezen. ‘Weet je wat het is. Men durft bij de bond heel dapper een boete te geven voor een foutje bij het invullen van wedstrijdformulier (vergeten van relatienummer enzo..) maar gebeuren er zwaardere vergrijpen, dan zijn ze niet thuis en durven ze niks te doen.”

Ook deze laatste opmerking snijdt hout en hoor ik vaak langs de lijn. Een mening die ik deel want dat heb ook ik weleens meegemaakt als er in het gulden tijdperk weer 7.50 overgemaakt kon worden voor een lullig foutje. Velen zeggen het in de bestuurskamers en verder niet, maar ik zeg het in het openbaar, van al die lullige boetes kunnen aardig wat feestjes op de bondsburelen georganiseerd worden en wat ook op grote schaal gebeurt.

(wordt ongetwijfeld vervolgd)