Reactie op 'KNVB word eens wakker ! (deel 1)

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Het artikel ’KNVB word toch eens wakker”, waarin ik zelf meegemaakte wantoestanden en mij vertelde excessen in het amateurvoetbal in de openbaarheid bracht heeft de voetbalwereld voorzichtig in beweging gezet.

 1344451844Nspelerspas2

Er komen namelijk reacties binnen met voorbeelden waarbij ik tot de voorzichtige conclusie kom dat ik het gelijk aan mijn zijde heb: het pasjessysteem deugt van geen kant. Spelers die op Facebook melden dat ze geschorst zijn omdat ze een rode kaart hebben gekregen huppelen een week later vrolijk over de velden. Tweeëntwintig pasjes controleren en geen donker getinte spelers tegen komen terwijl er even later wel donker getinte spelers aan de aftrap staan zijn twee voorbeelden die aan die van mij toegevoegd kunnen worden( zie de column ‘KNVB word eens wakker”)

De passen worden altijd en overal gecontroleerd, of doet men maar alsof  was een opmerking die in een reactie gemaakt werd. Ik kies voor de laatste optie, want te vaak doet men maar wat en heeft men geen trek in het ‘geneuzel” rondom een wedstrijd. Competitievervalsing is dus schering en inslag in het amateurvoetbal, wat betekent dat men elkaar op grote schaal besodemietert.

De mail die ik ontving gaf  dus een paar voorbeelden aan, en waar er nog veel meer van zijn, die schrijnend waren en je als liefhebber van het amateurvoetbal doet huiveren als je het leest. Berichtgeving  vanuit een wereldje waar niet iedereen vrijuit kan praten omdat hij of zij natuurlijk zelf actief is binnen de voetbalsport.

Dat maakt het in sommige gevallen lastig om dingen hard te kunnen maken maar die ‘macht” heeft Puurvoetbalonline wel want het eerste deel van de naam van de site geeft al aan waar ik voor ga: het pure in het voetbal.

Daarom hoop ik op meer reacties waar ik discreet mee om zal gaan want we gaan  natuurlijk niemand in de problemen brengen. De binnengekomen e-mails zullen echter wel bewaard blijven want het ‘klote” pasjessysteem en alle andere excessen in het amateurvoetbal zullen mijn aandacht houden. Het Don Quichotte tegen de windmolens idee maar ik hou niet op met het signaleren van de schandalige acties in het amateurvoetbal tot dat de KNVB durft te bekennen dat het zeker bij de lagere senioren teams, dameselftallen en jeugdteams een grote bende is door een kaartensysteem dat van geen kant deugt.