Mijn mening: Het wordt een 'heet" seizoen 2012-2013

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Wat er op dit moment met Alexander Büttner bij Vitesse aan de hand is verbaasd mij helemaal niets. De linksback is namelijk niet meer welkom bij Vitesse omdat hij niet wilde meewerken aan een transfer naar een club, Queens Park Rangers, waar de Arnhemmers een lijntje mee hadden.

 1344339906Nik gasselte

QPR mocht hem voor 3 miljoen overnemen maar Fulham ,waar Büttner zelf graag heen wilde moest echter zes miljoen betalen. Praktijken die natuurlijk niet kloppen maar in  Georgië en meer van dat soort ‘bananenrepublieken”  heel normaal zijn. Daar trappen ze, alsof het de gewoonste zaak van de wereld is, spelers het ziekenhuis in als die niet doet wat de ‘heren’’ bestuursleden zeggen. Dan komen er even een paar kleerkasten op bezoek  die dat zaakje even regelen zodat de speler uiteindelijk wel overstag gaat.

Dat zijn praktijken die we in Nederland nog niet hebben meegemaakt maar geloof mij, we zijn er niet ver meer vanaf. Dat zie je bij Vitesse waar ‘meneer” Jordania en zijn twee paladijnen, Erwin Kasakowski en Ted van Leeuwen de touwtjes in handen hebben en waarbij Ted van Leeuwen alleen dat mag doen wat Jordania en Kasakowski hem opdragen.

Alexander Büttner is in mijn ogen de eerste voetballer in Nederland die meemaakt dat hij gewoon niet meer welkom is omdat hij niet doet wat die Merab Jordania zegt.

Weer een ontwikkeling die mijn beeld bevestigd dat het tijd wordt dat we ons ongerust gaan maken want onze prachtige sport, de voetbalsport, wordt om zeep geholpen. Ik ben geen persoon die negatief ingesteld is maar dat was Sander Keller ook niet. De Amsterdammer voetbalde voor het Zwitserse  Xamax Neuchâtel waar hij in een wel hele slechte B-film terecht kwam. De Tsjetsjeen Bulat Tschagajew nam in 2011 de Zwitserse club over en zou er de hemel mee gaan bestormen richting de Champions League. Tschagajew is overigens een vriendje van Ramzan Kadyrov de eigenaar van Terek Grosny waar Ruud Gullit nog even wat centjes heeft opgehaald.

Maar waar Terek Grosny nog steeds bestaat omdat er nog steeds trainers zijn die het licht nog niet hebben gezien en denken dat het hun wel lukt om hun contract uit te dienen is Xamax Neuchâtel ondertussen van het toneel verdwenen.

‘Out of competition” of zoiets en waarbij het wachten op de volgende club is die het loodje legt is want als Gregoriers en Tsjetsjenen de lakens gaan uitdelen in de voetbalwereld kan dat niet uitblijven.

Ben je het namelijk niet met ze eens dan wordt je, zoals Alexander Büttner nu overkomt, figuurlijk vermoord want een talentvolle speler of niet, bij Vitesse hebben ze daar schijt aan, inclusief Fredje, hoog in de concentratie” Rutten. Want ook die doet zijn mond niet open omdat het een schijtbak is want niemand maakt mij wijs dat een trainer zijn beste spelers niet wil opstellen. Tegengas geven aan Jordania is echter bijna hetzelfde als tegen een vuurpeloton inlopen heb ik het idee want beide overleef je niet. De voetbalwereld is aan het veranderen en niet zo zuinig ook en dat is een beangstigende constatering. Met Alexander Büttner als voorbeeld weet ik namelijk een ding zeker, we gaan een heet seizoen 2012-2013 tegemoet.