Mijn passie

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

 Ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat toen ik nog op de lagere school zat ik geen brandweerman, politieagent of piloot wilde worden maar sportjournalist.

1343369261NIMG 1363Dat riep ik al toen ik nog in de vijfde klas zat en de meester mij vroeg van waarom die keuze. Grote stadions, mensen ontmoeten en mooie verhalen schrijven was dan mijn antwoord waar uiteraard om gelachen werd en wat ik ergens ook nog wel begreep. Wie bedenkt dat namelijk nou, begin jaren zestig in een klein dorpje in het noorden van Groningen.

Sportjournalist werd het echter niet want niet alles in het leven gaat altijd zoals jij graag wilt. Maar op vijftigjarige leeftijd kreeg mijn leven een wending waar ik op dat moment niet van had durven dromen maar die mij nog alle dagen ongelofelijk veel plezier geeft. Ik werd namelijk sportverslaggever bij de Ommelander Courant en mocht voor de regionale krant voetbalwedstrijden in de provincie bezoeken en waar later ook andere sporten bijkwamen om er een verslag van te maken. Interviews kwamen er op een gegeven moment ook bij,  waarvan het interview met dressuurruiter Frans van den Heuvel mijn eerste was.

Veel personen uit de sportwereld heb ik ondertussen al mogen interviewen, zoals hardloopster Gonny Houtman, grasbaancoureur Bob Dolman, de wielrenners Wouter Haan, Jorian Wals en Peter Merx, talloze voetballers, zoals Gerard Heun(Poolster), Ron Bolt en Bob Bolt(Kloosterburen), Siert Slagter en Neil Judkins(VIBOA), kortom te veel om op te noemen.

Deze week  kwamen er weer drie interviews bij met in totaal vijf personen, Wiebes Valkema uit Ulrum, Ineke Berendsen uit Uithuizen en het echtpaar Hulshof samen met Lien Van der Wijk Zijlstra uit Usquert. Allen met een eigen verhaal, en heel bijzonder, in alle drie de interviews zat een boodschap waar we iets mee kunnen.

De drie interviews zijn dan ook vanaf vandaag op Puurvoetbalonline te lezen, niet alleen om de boodschap maar ook omdat ik er van genoten heb om ze te mogen schrijven, want zo zie ik dat nog steeds en wat ook niet zal veranderen, en waar ik de bezoekers van Puurvoetbalonline graag deelgenoot van wil maken.