Mijn mening: Roelof Luinge raakt alleen maar opgewonden van zichzelf

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Een rubriek die ieder jaar weer terugkomt in de Voetbal International is de rubriek Pezen in de Provincie. Betaalde clubs die in de provincie oefenduels tegen amateurclubs spelen of in tegen een andere BVO.

DSC08259Het zal niemand verbazen dat ook die wedstrijden een arbiter nodig hebben die vaak door de organisatie uitgenodigd wordt. Althans dat idee heb ik want in de rubriek, Pezen in de Provincie, kom ik wel heel erg vaak de naam Roelof Luinge tegen. Ik benaderde Luinge ooit eens of hij voor Puurvoetbalonline aan de rubriek Scheidsrechtersbal opgegooid wilde deelnemen waar ik een uiterst koel  antwoord op kreeg. De arbiter had geen belangstelling en ik snap nu waarom, want Roelof zag daar geen winst in want Roelof zijn ego overtreft namelijk die van enkele spelers van Oranje. Roelof wordt opgewonden van Roelof zelf wat ook in de rubriek Pezen in de Provincie naar voren kwam. Want er zijn maar een paar dingen interessant  in het leven van Roelof Luinge namelijk, de Vlieger zingen in een bestuurskamer of kantine, op de foto met wie dan ook, en in de picture blijven bij de landelijke pers

Na zijn denigrerende manier van afwijzen om aan een rubriek mee te werken had ik al niet veel meer met de arbiter  die ik vaak prima vond fluiten in de eredivisie en daar ook mijn waardering over uitsprak. Ook dat was natuurlijk niet iets waar Roelof van ondersteboven raakte want Johan Staal heeft Roelof niet nodig om in beeld te blijven.

Het beeld dat ik echter van Luinge begon te krijgen, en publiciteitsgeile ijdeltuit, nam steeds grotere vormen aan wat nog eens bevestigd werd toen hij aan de journalisten van VI vroeg waar ze nog meer heengingen in de voorbereiding want hij had nog een paar duels op zijn lijstje staan waar hij mocht fluiten.

Uit de teksten in de VI begreep ik dat ook de journalisten  wel een beetje klaar waren met onze publiciteitsgeile arbiter van wie de sterke jaren al een tijdje achter hem liggen. Heel veel acties van Roelof zich voor inzet plaats ik echter opeens in een ander perspectief want Luinge is alleen maar met zichzelf bezig. Benefietwedstrijden is Roelof altijd voor te porren wat ik een sympathiek gebaar vond, maar waar ik, na het lezen van Pezen in de Provincie, nu duidelijk anders over denk. Velen zullen het niet met me eens zijn, en dat mag. Maar na het lezen van weer een editie van Pezen in de Provincie kom ik tot de conclusie dat Roelof een groot liefhebber van Luinge is en dat vind ik, naast eng, ook zielig.