Mijn mening: Moddergooiende Pieter Huistra kent de jungle van het betaald voetbal niet.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Op de www.puurvoetbalonline.nl trapte Pieter Huistra nog even na naar FC Groningen. Ik moet zeggen dat ik eigenlijk niet eens verbaasd over was want dat schijnt heel normaal te zijn in het betaalde voetbal.

DSC08259

Spelers en trainers die verkassen naar een andere club worden voor geldwolven uitgemaakt en andersom worden clubbestuurders leugenaars met dollartekens in de ogen genoemd. Pieter gaf FC Groningen een zware onvoldoende wat de werkwijze rond zijn ontslag betrof. Paniekbeleid noemde Huistra het wat Hans Nijland en de overige directieleden lieten zien, want zo vertelde hij, er moesten seizoenkaarten verkocht worden. Daar was hij het slachtoffer van geworden vond de oud-voetballer zelf, want toen ik mijn contract in november verlengde liepen we nog in de polonaise.”

Persoonlijk dacht ik toch zeker te weten dat Pieter al een aantal jaren in de jungle van het betaalde voetbal werkzaam is maar als ik hem nu hoor praten heb ik echter mijn twijfels. Wat een onzin kraamt Huistra er namelijk uit want een gelouterde prof moet toch weten dat de wereld van het betaalde voetbal een grote slangenkuil is. De wereld van list en bedrog noem ik het weleens want als je het betaalde voetbal een beetje volgt weet je niet wat je leest en hoort. Pieter gaf aan dat hij voorlopig niet meer met bepaalde personen van FC Groningen aan een tafel wilde zitten en waar ik mij wel iets bij kan voorstellen want zo werkt het namelijk overal. Als de resultaten tegen vallen dan is het vaak gedaan met ‘Sjaan” en is er bonje in de tent.

‘Afscheid nemen bestaat niet” is een nummer van Marco Borsato die in het betaalde voetbal nog niet is doorgedrongen. In het betaalde voetbal is afscheid nemen,, in goede of slechte harmonie, namelijk schering en inslag. Maar Pieter mag blij zijn met zijn ontslag bij Groningen want tussen de trouwe aanhang en de trainer was het niet meer goed gekomen. Na de 3-0 zege tegen een zwalkend PSV was er nog even hoop voor Huistra maar een beetje voetbalkenner kon zien dat hij Groningen niet meer aan de praat zou krijgen.

Enkele maanden geleden gaf ik aan iemand die daarom vroeg mijn mening over Huistra waarbij ik aangaf dat het eerste jaar in Groningen voor de trainer Pieter Huistra het varen op de successen van Ron Jans was. Die had het in zijn eerste jaar in Friesland lastig omdat hij eerst puin moest ruimen van zijn voorgangers die er een zootje van hadden gemaakt. Want onze vriend Bas Dost mag god op blote knieën danken dat het verstand bij hem bovenkwam drijven en hij topscoorder werd van Nederland. Dat hij daardoor in Duitsland misschien zelfs wel miljonair kan worden heeft hij namelijk mede aan Ron Jans te danken.

Van de nu voor Standard Luik werkzame Jans werd gezegd dat hij weleens in conflict raakte met een speler uit zijn selectie. Dat is een normale situatie denk ik persoonlijk want binnen een selectie en technische staf is het echt niet zo dat het allemaal vriendjes zijn.

Een ‘softie” werd Pieter genoemd maar daar kan ik niet over oordelen want ik heb Huistra nooit zien trainen met de groep. Maar Huistra doet wel wat in het betaalde voetbal een normale gang van zaken is, met modder gooien. Een zwaktebod noem ik zoiets maar binnen het betaalde voetbal een veel voorkomende bezigheid. De Graafschap, ik vond het altijd wel een sympathieke club maar met een moddergooiende trainer aan het bewind wordt dat iets minder. Dit had Pieter namelijk niet moeten doen en siert hem als mens ook zeker niet. Helaas maar waar, de stylist van vroeger is ook al besmet met het wel bekende virus in het betaalde voetbal, ikke ikke en de rest kan stikke”