Mijn mening: Spelers in het betaalde voetbal vertellen nooit wat ze echt denken!

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Etiënne Reijnen wacht met spanning af wat er de komende weken gaat gebeuren binnen de selectie van AZ. Bij een vertrek van Niklas Moisander krijgt de voormalige speler van PEC Zwolle zicht op meer speeltijd, maar denkend aan het teambelang hoopt hij op het aanblijven van de Fin.

DSC08259Bovenstaande tekst is klinkklare onzin van AZ-speler Reijnen en vertelt precies het verhaal wat een betaald voetballer tegenwoordig voor onzin moet verkopen. Want niemand maakt mij wijs dat Reijnen niet wil spelen want als voetballer wil je altijd spelen. Tenminste zo heb ik het voetbal altijd wel beleefd.

Voetballen was geen hobby maar een passie en een reservebeurt, zeker op jonge leeftijd, was iets waar ik niet vrolijk van werd. Natuurlijk waren wee bij toerbeurt aan de beurt voor een reserverol maar ik ben heel eerlijk, als ik aan de beurt was hoopte ik echt dat een aantal teamgenoten niet aanwezig waren. Natuurlijk klinkt dit erg egoïstisch maar het is wel de waarheid en dat doet die Reijnen niet, de waarheid spreken. Slappe hap noem ik dat want hij moet gewoon zeggen dat hij hoopt dat die Moisander lekker naar Ajax gaat zodat hij kan spelen. Nee, Etienne Reijnen denkt in hert teambelang wordt er geschreven. Rot op met je teambelang in een wereld die bestaat uit een groot ego-gehalte want Etienne Reijnen lult gewoon uit zijn nek.

Daar kan ik mij kwaad over maken dat iemand niet gewoon zegt wat hij denkt omdat zoiets niet mag van een of andere maffe hoofdtrainer of perschef. Fredje, hoog in de concentratie, Rutten is ook een Pipo de Clown van het zuiverste ras door alle interviews van zijn spelers te gaan controleren en te censureren. Als journalist zou ik nu Vitesse mooi links laten liggen nu Fredje daar de regie voert. Een artikel schrijven en dan moeten toezien dat Rutten daar even met een rood potlood doorheen wandelt, zou mij bonje opleveren met de nieuwe speelpop van meneer Jordania

Je mening niet kunnen geven, wat een drama moet dat zijn voor die arme voetballers die zo aardig voor elkaar en de club zijn. Maar dat is slechts schone schijn want niemand maakt mij wijs dat Etienne Reijnen de waarheid spreekt. Zoiets kan er bij mij niet in hoewel ik een paar collega’s in het UMCG heb gehad die er ook wat van konden als hun baantje in het geding kwam. Maar toen ik de woorden van Reijnen las vanmorgen besefte ik mij opeens wat een geweldig leven ik eigenlijk had. Want je zult betaald voetballer zijn en aldoor dat moeten zeggen wat je baas wil. Gek zou ik er van worden als ik wissel zou staan en ik zou moeten zeggen dat ik hoopte dat iedereen er was. Ik durf wel te bekennen dat ik vroeger het tegenovergestelde zei, ik hoop dat we zaterdag maar met zijn elfen zijn want dan heb ik mij wisselbeurt gehad. Dus Reijnen wees een kerel en zeg gewoon dat je hoopt dat die Moisander oprot naar Ajax en hang geen jankverhaal op dat je denkt in het belang van het team.

Helaas zal het bovenstaande wel een utopie zijn want de spelers in het betaalde voetbal zijn door hun trainers en perschefjes in een keurslijf gedrukt en  waar ze helaas nooit meer uit zullen komen…..

Bah, maak toch van je hart geen moordkuil …………………………….