Mijn mening: Ik ben blij dat het EK en VI Oranje bijna ten einde zijn

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Zaterdag 30 juni speelde FC Groningen in Warffum zijn eerste oefenwedstijd van het seizoen 2012-2013, in Luik ging de 99e editie van de Tour de France van start en was het ook nog eens prachtig weer.

DSC08259Het evenement in Warffum en de ook in de avonduren nog prima aanvoelende temperaturen zorgden ervoor dat we zaterdagavond rond de klok van tienen eindelijk naar binnen gingen. Een half uurtje later begon, zoals al een aantal weken het geval was, VI Oranje en ik besloot nog maar eens een poging te wagen om het programma van Derksen, Van der Gijp en Genee met een bezoek te vereren.

Dat was echter na een minuutje of tien al weer voorbij want wat is dat een drama van een TV-programma  geworden en wat had ik opeens veel bewondering voor alle trouwe kijkers die de afgelopen weken naar deze bagger hebben gekeken. Martine noemt het koffietijd voor mannen maar ik moet eerlijk zeggen, ik heb werkelijk geen idee hoe ik het moet noemen. Naast Genee, Derksen en Van der Gijp waren verder Jan Boskamp en Gert Jacobs aanwezig en ‘ Jakhals” Erik was  degene die ons verblijdde met een reportage uit de Tour de France.

Want VI Oranje gaat vanaf maandag Tour de Jour heten, en wat ook door Genee gepresenteerd gaat worden. Gert Jacobs zal iedere dag aanschuiven en dezelfde gastenkliek als in VI Oranje  zal de toeschouwer weer over de grond moeten laten rollen van het lachen. Ik zal daar echter niet bij zijn want tijdens het gelukkig bijna afgelopen EK heb ik alleen de eerste aflevering van VI Oranje gezien en zaterdagavond 10 minuten. Dat gold overigens voor het hele EK waar ik, nadat ik op zondag 10 juni een berichtje op Twitter had geplaatst en door enkele ‘voetbalkenners” niet gewaardeerd werd, al vrij snel helemaal klaar mee was. Af en toe een paar minuutjes of een verdwaalde samenvatting maar meer ook niet is datgene wat ik van het EK gezien heb. Via de papieren versie van VI kreeg ik genoeg informatie over het EK en het voordeel daarvan was dat wat ik niet wilde lezen gewoon overgeslagen kon worden. Ik heb bijvoorbeeld niets over mafketel Balotelli willen lezen die voor sommige Nederlandse voetballiefhebbers opeens een held is geworden. Een volslagen idiote Balotelli verdient een godsvermogen bij Manchester City, presteert het om in 25 duels 8 gele en 2 rode kaarten te krijgen en is ook als privépersoon een onhandelbaar projectiel maar is opeens een held. Daar zal het in de laatste aflevering van VI Oranje ongetwijfeld ook weer over gaan en ook zal het oeverloos gezeik over wie Bert van Marwijk moet opvolgen weer aan bod komen. Derksen wil Gullit en Cruijff wil Rijkaard en daar wordt dan eindeloos over door geouwehoerd. Vervolgens gaat Gert Jacobs zich daar ook nog eens mee bemoeien waarbij ik  persoonlijk denk dat Jacobs zich maar beter bij het wielrennen kan houden want daar zijn de resultaten, met in 1985 de laatste wereldtitel voor Joop Zoetemelk, ook dramatisch te noemen. Maar voor de liefhebbers zondag 1 juli nog een keer VI Oranje waar ongetwijfeld weer een zootje ‘’ramptoeristen” aan zullen schuiven om nog een keer leuk te doen,  het nog een keer over mafketel Balotelli zal gaan en dan is het wat dat betreft gelukkig weer voorbij. Ik vind dat echt niet erg want ik kan mij dankzij VI Oranje en het EK nu al verheugen op een seizoen in de ‘kelder” van het amateurvoetbal. De ‘kelder” van het amateurvoetbal waarin de wedstrijden wat mij betreft niet snel genoeg kunnen beginnen omdat het daar gelukkig nog om het voetbal draait!