Hans is mijn held, een hommage aan een vrijwilliger

Geschreven door Josińhoe op . Geplaatst in Even na praten

Naast dat ze in de dorpen die tot de oude gemeente Kloosteruren behoren een aardig balletje kunnen trappen, redelijk carnaval kunnen vieren en het amateurwielrennen in hun dorp weer nieuw leven inblazen zijn er ook enkele ingezetenen die over een mooie pen beschikken. In mooie pen waar artikelen gevuld met een dosis gezonde humor uit voortvloeien.

Hans fiets img assist custom-200x132Zo las ik onderstaand verhaal over de leider van het 1e elftal van EKC, Hans Baarslag. Een zekere Josińhoe, waarvan de eerste drie letters mij bekend voorkomen, schreef namelijk een hommage over zijn grote held. Een mooi, en met veel humor geschreven hommage met aan het slot een serieus onderwerp waar mee Josińhoe de spijker vol op de kop slaat.

 

Schrik

De schrik van mijn leven kreeg ik onlangs. Hans, mijn held, was van het asfalt in Kleine Huisjes geschraapt….

Hans had als grensrechter/begeleider van EKC dames I, het kampioensfeest uiteraard uitbundig gevierd. Na 43 biertjes, 2 spoetniks, 12 spekjes, 13 bitterballen en een tongzoen van het voltallige barpersoneel, besloot Hans de stalen ros te bestijgen richting zijn kapitale villa aan de Witherenweg te Kleine Huisjes. Maar niet nadat zijn eega (ik zal haar naam niet vermelden, maar het begint met de B van Bea) hem even fijntjes had verteld dat hij ook nog zoiets van een betaalde baan had en daar de volgende dag weer moest verschijnen.

Fiets

Zo gezegd, zo gedaan. Hans pakt zijn 4e hands fiets van 12,50 euro en gaat richting zijn sponde. Onderweg overdenkend hoe hij zijn eega bij haar thuiskomst even fijntjes de waarheid zou vertellen, want die reprimande in de kantine zat hem dwars. En of hij de koekenpan of de deegroller zou hanteren. Het kwam (gelukkig voor Bea, helaas voor Hans) echter niet zo ver. Hans, blijkbaar in kennelijke staat, besloot zijn agressie bot te vieren op een nogal ongelukkig geparkeerde automobiel bij hem in de straat. De straat is ongeveer 35 meter breed, de auto stond in de tuin van een inwoner geparkeerd, Hans fietste 5 kilometer per uur, het ambulancepersoneel concludeerde na aankomst serieus letsel……..kortom, er was weer eens sprake van een onvervalst Baarslagje. Gezien de geheimhouding van medische gegevens zal ik niet in detail treden, maar er was reden tot grote bezorgdheid.

Kordaat optreden

Na een kordaat optreden van een buurtbewoner en zwager/ambulancebroeder Harry, werd besloten Hans te transporteren naar het hospitaal. Hans herstelde wonderbaarlijk snel. Geen wonder als je weet wat voor atleet pur sang Hans is en hij bovendien geen seconde zonder zijn Bea kan. Helemaal vrolijk werd ik toen ik Hans op het huwelijksfeest zag van mijn neef Wouter en echtgenote Diane. Hans was weer onder de mensen !!! Gehavend, dat wel weer. Ik telde 5 mitella’s, een gebit waar ieder junk jaloers op zou zijn en zo doof dat hij zelfs de drumsolo van Jeroen Staal verwisselde met een ringtone van zijn PTT Mobile. Hans kon niet de hele avond uitzitten, maar dat gaf niet……hij was er weer !! Toen hij wegging met Bea, keek ik hem na en dacht: “ Hans is mijn held”……niet cynisch bedoeld, integendeel. Waarom ??

Goud waard

Mensen zoals Hans zijn goud waard voor dorp, gemeenschap en de verenigingen waar ze lid van zijn. Hans staat symbool voor iedere vrijwilliger in Kloosterburen en aangrenzende dorpen. Nooit zeuren, nooit klagen, altijd maar weer klaar staan voor hun vereniging of club. Dat zag ik ook weer afgelopen zondag bij de voetbalclub. Al die vrijwilligers die ervoor gezorgd hebben dat v.v. Kloosterburen het zo goed voor elkaar heeft. Niet alleen op het veld, maar ook daarbuiten. Met als ultieme beloning de promotie. Ik ga geen namen noemen, want het zijn er te veel die de voetbalclub als vrijwilliger ondersteunen.

Hans heb ik overigens niet gezien tijdens de promotiewedstrijd, maar hij was er vast ……….zoals altijd…….Hans is mijn held.