'Lange klaas" snapt helemaal niets van SC Veendam

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Dit weekend hoorde ik dat de veel scorende spits Danny Blauw van SC Scheemda overstapt naar SC Veendam. Een overstap die op www.tweenul.nl de meest dwaze reacties te lezen gaf want de anonieme ‘voetbalkenners” bakten ze weer bruin, met als absolute koploper een zekere ‘langeklaas”.

DSC08259Deze ‘voetbalkenner” verbaasde zich erover dat SC Veendam het qua versterkingen zocht in het amateurvoetbal. Als je dat leest dan denk je toch dat ‘langeklaas” de laatste 10 jaar ergens op een onbewoond eiland heeft gewoond want anders geef je niet dit soort reacties. Want ‘langeklaas” moet toch weten dat Veendam weinig geld te besteden heeft en zeker niet in staat is om dure krachten van waar dan ook op te halen.

SC Veendam scout in het amateurvoetbal zoals FC Groningen scout in de eerste divisie en dat is verstandig. Geen dure gearriveerde spelers aantrekken maar een degelijk beleid voeren waardoor het betaalde voetbal in Oost-groningen hopelijk de komende jaren gegarandeerd is.

‘Langeklaas’ vindt dat echter niets want hij noemt het zelfs ziekelijk dat Veendam amateurspelers aantrekt. Dan snap je er dus niets van en heb je inderdaad groen/gele vlekken voor je ogen en beschik je verder over weinig voetbalverstand wat overigens voor meerdere personen geldt wat we tijdens de escapades van Oranje op het EK in Polen en Oekraïne op diverse manieren gemerkt hebben. Maar volgens ‘langeklaas” moeten BVO’s dus niet meer scouten bij amateurclubs. Dat betekent dat als we in ‘langeklaas” zijn gedachtegang meegaan we de komende jaren overspoeld worden door buitenlandse prutsers die er geen pepernoot van kunnen. Dat type voetballer moet door de wettelijke bepalingen ook nog eens een godsvermogen verdienen wat voor clubs als Veendam doodeenvoudig niet te betalen is. ‘Langeklaas” denkt echter anders en kijkt niet verder dan zijn, waarschijnlijk, lange neus lang is maar dat geldt voor veel van onze anonieme ‘voetbalkenners” die op www.tweenul.nl allerlei onzin over alles en iedereen uitstrooien. Wat ik echter veel kwalijker dan de volstrekt legale werkwijze van Veendam vindt is dat er spelers onder valse voorwendsels van de ene naar de andere amateurclub gelokt worden. Vaak wordt ze van alles beloofd  waar soms niet aan voldaan kan worden omdat bij sponsoren, door de crisis waarin Nederland verkeerd, de bomen ook niet meer tot aan de hemel groeien. In het net afgesloten seizoen hebben zich bij enkele zich amateurclub noemende voetbalverenigingen situaties voorgedaan waarin er een spelersstaking dreigde omdat de beloofde centjes niet kwamen. Daar werd vervolgens door trainers op gereageerd met teksten zoals, ik mis de beleving bij mijn spelers.

Dat zijn teksten waar je wat mee kunt denk ik dan maar als trainer moet je beter weten. Want met bijvoorbeeld het aantrekken van 10 of meer spelers weet je dat je cluphoppers binnenhaalt die alleen maar voor de poen komen en nergens anders voor. Kortom het wondere wereldje van het betaalde en amateurvoetbal blijft mij verbazen waarin het logisch denken bij sommige zogenaamde voetbalkenners ver te zoeken is.