Mijn mening: Wesley Sneijder heeft schijt aan zijn fans en ik ben geen "perschef" van Kloosterburen

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Op maandagmorgen op tijd wakker is al het geval sinds ik voor de Ommelander Courant sportverslagen schrijf.

DSC08259

Dat was ook vanmorgen, maandag 18 juni, het geval hoewel de artikelen waar ik door de redactie voor gevraagd was de deur al uit waren. Maar de biologische klok hield geen rekening met het feit dat de prestaties van Oranje er mede voor zorgden dat het sfeerverslag vanuit zalencentrum "De Hoogte” in Winsum niet doorging. Want bijna geen supporters zorgde natuurlijk voor geen sfeer zodat het onderwerp afgeblazen werd.

Maar de volgende morgen wel op tijd wakker wat mij de gelegenheid bood om alle reacties even te lezen over de uitschakeling van Oranje op het EK, Mijn "vriendje” Wes kwam uiteraard weer uitgebreid aan het woord, meneertje arrogant, weigerde ooit op het Eurovoetbaltoernooi als jeugdspeler van Ajax een jochie van een jaartje of zes een handtekening te geven waardoor ik klaar was met "vriendje” Wes, want hij moest op een andere positie spelen. Hij was boos want er zat een lek in de selectie richting de pers en dat hoorde niet zo vond de man die graag aanvoerder van Oranje wil worden. Wesley snapt er dus niets van want iedere journalist heeft lijntjes met spelers en trainers, op welk niveau dan ook. Vorige week plaatste ik een Twitter waarin stond, dat ik hoopte, dat zijn knieblessure van dien aard zou zijn dat hij enkele dagen aan de kant zou staan. Een geintje, maar ik kreeg een emmer vol stront over mij heen wat mij direct deed beseffen, dat ik dat maar niet meer moest doen, een Twitter plaatsen. Allerlei,  "superlatieven” werden er opeens bijgehaald waarop ik maar besloot om die bewuste Twitter te verwijderen. Mij werd op niet misverstane woorden duidelijk gemaakt namelijk dat ik geen ‘klote” verstand van het spelletje had en ik vind het prima dat iemand dat vindt. Maar dan mag ik toch ook vinden dat ik Sneijdertje niets vind omdat ik dat stukje arrogantie, zoals eerder gezegd, een keer op Eurovoetbal als een zelfingenomen flapdrol heb zien rondlopen. Ik ben het met iedereen eens, hij kan goed voetballen maar ik vind het door dat voorval voor altijd een lul van een gozer.

Vandaag, zullen vele Oranjesupporters ziek zijn van de uitschakeling die voor de echte voetbalkenner niet als een verrassing kwam. Want gezien het selectiebeleid begonnen we bij voorbaat aan een kansloze missie. Bouma, Schaars, Boulahrouz en Kuyt zijn als overbodige ballast mee geweest met Oranje. Niets hebben ze toegevoegd die tot een verbetering van de prestaties van het Nederlands Elftal hebben geleid. Bij de jonge honden zoals Stefan de Vrij, Nick Viergever, Adam Maher en Urby Emanuelson hadden Bert en zijn hulptroepen het al snel gezien, niet genoeg niveau. Het resultaat is nu zichtbaar, en voor velen voelbaar als ze vanmorgen op staan, van dit schandalig stukje wanbeleid want de jonge honden sfeer laten proeven is handiger dan een paar volgevreten vedette’s meenemen dacht ik zo. Nederland gaat met nul punten naar huis en mag zich diep schamen. We konden onze ego’s niet aan de kant zetten zei "vriendje” Wes. Rot op met je ego’s want het is een publiek geheim dat Robin van Persie en Sneijder geen vriendjes zijn. Broertje Rodney ging zich er in de Telegraaf ook nog even mee bemoeien, want die vond het belachelijk dat Sneijdertje naar de linkerkant verbannen was ten faveure van RvP die het tegen Portugal achter Huntelaar mocht proberen.

Een belachelijke reactie maar tekenend voor de Sneijder-clan, het ligt altijd aan een ander. Velen zullen het met dit artikel niet eens zijn maar dat boeit mij even niet. Dit artikel stond al een paar dagen in de planning omdat er vorige week zondag naar aanleiding van mijn Twitter dingen bijgehaald werden die mij ongelofelijk gestoord hebben. Ik ben op de zaterdagen en zondagen regelmatig te gast bij de voetbalclubs uit het verspreidingsgebied van de Ommelander Courant. Bij alle verenigingen wordt ik prima ontvangen wat ik uitermate waardeer. Niet iedereen is het altijd eens met iets wat ik signaleer, en dus over schrijf, maar dat mag. Ik draag het amateurvoetbal in de provincie Groningen, en in het verspreidingsgebied van de Ommelander Courant in het bijzonder, echter een warm hart toe en besteed daar menig uurtje aan. Ik ben oprecht blij als een vereniging uit "ons”  gebied een wedstrijd wint tegen bijvoorbeeld een tegenstander van buiten onze provincie, of nog mooier, een prijs pakt. Ik vind het jammer, wat Ezinge, Stedum en Corenos overkwam, als een club uit het OC-gebied degradeert. Daarom schreef ik ook het artikel "Proficiat Kloosterburen” toen de club na 23 jaar promoveerde naar de vierde klasse. Een historisch feit waar ze bij de vereniging terecht trots op mogen zijn. Zelfs dat werd er bijgehaald in de commentaren op mijn Twitter over "vriendje” Wes. De "look a like” van Kees Jansma werd ik genoemd en ik zou jaloers zijn omdat ik "maar” de perschef  van Kloosterburen was. Ik zou nu iets kunnen schrijven waar de honden geen brood van lusten maar doe dat niet want dat voegt niets toe maar voor de laatste keer en dat is ook het laatste wat ik er over zeg, Wesley Sneijder kan aardig voetballen maar ik vind het een lul van een gozer die, en dat bewees hij al op jonge leeftijd, schijt aan zijn fans heeft.