Trekken aan een dood paard kost teveel tijd

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Als beheerder/ eigenaar, of hoe men het ook noemen wil, van www.puurvoetbalonline.nl verbaas ik mij regelmatig.

 DSC08259

Verenigingen die niet op mijn verzoek reageren met de vraag of ze mee willen werken aan een site dat als enige doel heeft om het amateurvoetbal in de provincie Groningen te promoten zijn helaas nog meer regelmaat dan uitzondering. Dat zegt gelukkig niets over www.puurvoetbalonline.nl dat op weg is naar zijn volgende mijlpaal wat de komende weken bereikt zal worden. Want gezien de bezoekersaantallen zal de teller rond 14 juli op 200.000 bezoekers staan wat betekent dat we binnen negen maanden de tweede 100.000 hebben gescoord. Een aantal waar ik bij de start van Puurvoetbalonline niet van had durven dromen. De verbazing blijft echter want Puurvoetbalonline voegt namelijk iets toe waar misschien de komende dagen een leuk nieuwtje over te vermelden valt en die ik kan bewijzen met een mail van de trainer van het zaterdagelftal van Niekerk.

Dat Puurvoetbalonline iets toevoegt gold ook voor de voetballer van het Dutch Street Cup-team van Groningen, Reind Verdenius. De oud-voetballer wilde graag weer voor de vereniging voetballen waar hij in zijn jongere jaren ook actief voor was geweest. Via een interview op Puurvoetbalonline kwam Reind weer met Gruno in contact en voetbalt nu weer op sportpark West End.

Mooie dingen wat ook geldt voor het verhaal waar Cor Pol uit Winsum mee aankwam. Cor vertelde een verhaal over een Engelsman, Colin Gant, die vanaf het begin van de uitwisseling tussen een groep Engelsen en een groot aantal leden van VIBOA betrokken is. Een verhaal over een bijzonder warme man dat binnenkort op Puurvoetbalonline te lezen zal zijn. Zondagmorgen was ik op bezoek bij dé Reporter van Marum, Johannes Kalfsbeek en zijn vrouw Tineke die het huis vol hadden met kinderen en kleinkinderen omdat het Vaderdag was. Maar Vaderdag of niet het onderwerp voetbal was het hoofdgerecht, hoewel de heerlijke soep en broodjes ook dik in orde waren. Johannes kwam ook met een bijzonder verhaal waar we in het nieuwe seizoen werk van gaan maken. Dat zijn de verhalen namelijk die mij steeds vaker aangereikt worden.

Want ik moest deze week opeens denken aan de woorden die mijn voetbalvriend uit Bedum ooit sprak. ‘Ga je met Puurvoetbalonline meer toeleggen op de speciale en nostalgische verhalen en laat die nieuwsberichten links liggen. Helemaal zonder nieuwsberichten zal niet gaan omdat ik met redelijk wat verenigingen in ruim twee jaar een prima band heb opgebouwd en dat ook zo wil houden. Maar toch had Jan ook deze keer weer gelijk want eigenlijk vind ik dat het allermooiste, het zoeken naar bijzondere verhalen die, zie het artikel over de Voetbalgekke John Panhuizen en de man achter de stichting IBISS, Nanko van Buren, via de Ommelander Courant op Puurvoetbalonline terecht komen.

Niemand moet echter denken dat ik gefrustreerd ben doordat verenigingen cq voorzitters(want dat zijn de grootste boosdoeners) niet reageren, want dat zou betekenen dat ik energie zou steken in iets waar ik geen grip op heb. Een positieve uitzondering was deze week Ronny Melessen, de voorzitter van de voetbalvereniging Hoogkerk. De praeses vertelde mij enkele weken dat hij geen man van het mailverkeer was maar meer van de telefoon. Gek genoeg had ik van Ronny Melessen binnen een uur een mail nadat ik het artikel "Hoogkerk 5 op oorlogspad" geschreven had. Een mooie mail en zaterdagmorgen hadden we telefonisch contact over Hoogkerk 5 en de voetbalvereniging Hoogkerk in het bijzonder en waar iets moois uit kan ontstaan tussen Puurvoetbalonline en de zondagvereniging uit Hoogkerk. Zo groeit het aantal clubs gestaag en zullen de woorden van mijn veel te vroeg overleden voetbalvriend uitkomen als we het over onbeantwoorde e-mails hadden. ,,Maak je niet druk Johan want er komt een dag dat ze bij jou komen of je aandacht aan hun club wilt schenken, daar ben ik van overtuigd.”

Aan die woorden moest ik denken toen ik deze week tot de ontdekking kwam dat we de 200.000e bezoeker bijna kunnen verwelkomen. Daarom hoop ik dat alle verenigingen cq voorzitters de mail met de vraag of ze aan dé site, die het amateurvoetbal in de provincie Groningen op geheel eigen wijze promoot, wel of niet willen meewerken, vanaf nu wel willen beantwoorden, zodat ik niet steeds aan een dood paard sta te trekken als het gaat om clubs bij het mooi project wat Puurvoetbalonline ondertussen geworden is te betrekken.