Jan van Dijken en Klary Schepel voetbalman en voetbalvrouw 2011-2012 bij Puurvoetbalonline

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Aan het einde van het vorig seizoen waren het mijn voetbalvriend uit Bedum en mijn rots in de branding in Ezinge die ik koos als voetbalman en vrouw van het seizoen 2010-2011.

1339751212Njan van dijkenJan voor zijn nooit aflatende positieve instelling en Martine voor haar steun tijdens het mogen uitvoeren van datgene waar mijn passie ligt verdienden in mijn ogen die titel waar geen prijs aan verbonden was maar wel de ‘eeuwige” roem. Uiteraard zouden het dit jaar dezelfde winnaars kunnen zijn maar Martine kennende zou ze deze keer de titel voetbalvrouw 2011-2012 geweigerd hebben wat ik wel begrijp. Daarom heb ik besloten dat ‘Rots” buiten mededinging meedoet hoewel ik mij alle dagen weer besef dat ik haar veel dank verschuldigd ben.

Bij de mannen waren er deze keer meerdere kandidaten maar vorig jaar had ik het al aangegeven, mijn voetbalvriend uit Bedum zou ook dit jaar de voetbalman van Puurvoetbalonline worden. Van zijn wilskracht in een strijd die hij nooit kon winnen heb ik veel geleerd. Van zijn realistische kijk op zaken heb ik veel steun ondervonden toen ik een moeilijke beslissing moest nemen. Zijn humor deed mij beseffen dat hoe erg iets ook tegen zit je wel moet proberen te blijven lachen. Jan heeft gevochten tegen een ziekte met alles wat hij in zich had waar hij veel respect voor verdiende, en gelukkig ook heeft gekregen, maar waar hij kansloos tegen was. Dat alles rechtvaardigt mijn besluit om Jan de titel voetbalman 2011-2012 te geven.

1339751242N198657 235669386467035 7734068 nBij de dames hoefde ik niet lang na te denken om tot mijn keuze te komen. In het voetbalwereldje lopen naast een groot aantal mannen ook een aantal dames rond die hun sporen meer dan verdiend hebben. Bij Kloosterburen, FC LEO, Eenrum, Stedum en zo kunnen nog wel een tijdje doorgaan, lopen die rond. VIBOA is daar geen uitzondering want wanneer je er ook komt er zijn altijd wel dames, in wat voor functie dan ook, aanwezig. Zaterdag 26 mei was ik namens de Ommelander Courant te gast bij VIBOA om een verslag van het nacompetitieduel VIBOA-VVA’71 te maken. Die dag had ik het slechte nieuws te horen gekregen dat Jan was overleden wat het er allemaal niet gemakkelijker op maakte.

Bijna binnenkomst in de bestuurskamer was er een stoel vrij naast de teamleidster van VIBOA, Klary Schepel, die wist van mijn band met Jan. Ze zag aan mij dat er iets was en vroeg hoe het ging. Ik vertelde in alle eerlijkheid dat Jan eerder die dag was overleden. Klary schrok en legde een hand om mijn schouder en zei: ’Wat erg voor allen die hem dierbaar waren.”

Toen zei die woorden uitsprak snapte ik direct waarom iedereen haar binnen VIBOA ‘Moeke” noemt. Klary Schepel is namelijk van top tot teen een zeer sociaal bewogen persoon die kan luisteren als het moet en kan zwijgen als iemand daar om vraagt. Dat zijn twee zaken die niet iedereen gegeven zijn maar Klary bezit ze wel. Dit weekend gaat ze met ‘haar” jongens naar Ameland waar ze afscheid zal nemen als teamleidster. Ze neemt gelukkig geen afscheid van VIBOA want ze treedt toe tot het bestuur, wat naast alle prijzen die VIBOA dit seizoen gewonnen heeft er een van Champions League niveau is. Klary hoort bij VIBOA en andersom vertelde Cor Pol een keer en daar heeft Cor helemaal gelijk in. Als Martine aan het werk is dan is de Peperweg 7 anders en dat geldt ook voor VIBOA. Als Klary er niet meer actief zou zijn is de club anders ben ik van mening want ik was blij dat ze er 26 mei was. Daarom zeg ik ook datgene wat dit weekend ongetwijfeld wel een keer gezegd zal worden:

‘Moeke” bedankt …..en  je weet wel waarvoor.