Gambia bedankt de KNVB, Eenrum en CVVB

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Nadat we in januari terugkeerden van onze tweede bezoek aan Gambia was het zaak om de voetbalkleding, ballen en tassen die door de Jan ten Caat(namens de KNVB) en CVVB waren aangeboden in Gambia te krijgen.

1339588605NDSCN0218

Dat had uiteraard de nodige voeten in de aarde want de autoriteiten in Gambia werken duidelijk anders dan in Europa. Maar in maart kwam eindelijk het verlossende bericht dat we de materialen af konden leveren in Coevorden, waar de aangeleverde goederen voor verscheping gereed gemaakt zouden worden. Nadat alles in orde was vertrok de container naar de haven van Rotterdam van waaruit een schip naar Banjul, de havenstad van Gambia, vertrok. Een reis van zes weken vanuit Rotterdam naar Gambia zorgde er even voor dat we niets uit West- Afrikaanse land hoorden omdat Big Hattib en de boys van de Modou Cham Foundation wel vaker dingen waren beloofd die nu nog steeds niet in Gambia zijn aangekomen.

Maar nadat vanuit Coevorden aan was gegeven dat alles in goede staat kwam er al vrij snel bericht uit Gambia. Een telefoontje van PA was er een van opperste vreugde over de gekregen ballen, shirts, broekjes, en andere sportkleding. Een vreugde die enkele dagen later nog eens per mail bevestigd werd per mail door PA en Joney, de voetballer waar ik een speciale band mee had tijdens ons laatste verblijf in Gambia. Een geweldige voetballer die, net als alle andere overigens, wat van zijn trainers wilde aannemen en die ook mij in al zijn bescheidenheid een paar keer om advies vroeg. Dat Joney een mail stuurde beschouw ik samen met Martine als een prachtig cadeau want wij weten dat PA en de boys er voor moeten sparen om een mail te kunnen versturen. Dat alleen al doet ons beseffen dat de KNVB( in de persoon van Jan ten Caat), CVVB en de voetbalvereniging Eenrum( die dankzij de opbrengst van de kabouterdag het transport bekostigde, een geweldige bijdrage hebben geleverd voor de Modou Cham Foundation. Een bijdrage die vanuit Gambia gisteren op een wel zeer bijzondere manier werd beloond.

1339588540NDSCN0208

Want weer kwam er een mail binnen vanuit Gambia waar enkele bijlages aan toegevoegd waren die we de bezoekers van Puurvoetbalonline graag willen laten zien want in dit geval zeggen foto’s meer dan duizend woorden.