Mijn mening: Clubs in de Eemsmond zetten RWE-team voor schut.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Regelmatig verbaas ik mij als ik berichten lees op clubsite ‘s, of de berichtgeving op Twitter en Facebook volg.

DSC08259Deze week ontving ik het oefenschema van het RWE-team, wat er in mijn ogen prima uitzag. Een drietal trainingen, een aantal oefenwedstrijden en op 30 juni als klap op de vuurpijl de wedstrijd tegen FC Groningen. Zo stond er voor donderdag 7 juni ook een training gepland voor het RWE-team in Roodeschool zo viel in het programma te lezen. Via Twitter zag ik echter ook dat op dezelfde avond twee leveranciers van spelers voor het RWE-team, De Heracliden en Corenos tegen elkaar speelden. Daarnaast oefende Warffum op dezelfde avond ergens in Delfzijl zag ik ook nog eens voorbijflitsen. De berichtgeving op Twitter gaf al aan dat enkele spelers die voor het Regioteam geselecteerd waren niet op de centrale training aanwezig waren maar met De Heracliden, Corenos of Warffum in een vriendschappelijk duel meespeelden.

Ik ben heel eerlijk, ik snap helemaal niets van de beslissing van de drie genoemde verenigingen om op de avond dat het RWE-team traint een oefenwedstrijd te spelen. Drie trainingen waren er door het trainersduo Hemmo Battjes en Geert Jan Zijlstra gepland waarvan die op 31 mei geen doorgang kon vinden omdat de weergoden ons niet gunstig gezind waren op die dag. Donderdag 7 juni ging echter niet door wegens een tekort aan spelers. In mijn beleving hadden de clubs hun trainers terug moeten fluiten om op de avonden die voor het RWE-team gereserveerd waren een oefenwedstrijden te organiseren. Natuurlijk snap ik dat er trainers zijn die na het seizoen met een ververste selectie, of als nieuwe trainer bij een club,  graag even willen oefenen voordat de vakantieperiode aanbreekt. Een late vakantieperiode die de voorbereiding op het nieuwe seizoen lastig maakt.

Maar ik snap niet dat dit gebeurt op een avond dat een selectie, die samengesteld is uit spelers van clubs uit de gemeente Eemsmond, ook een activiteit gepland heeft. Een week bestaat volgens mij nog steeds uit zeven dagen zodat er toch wel op een andere dag gespeeld had kunnen worden dan op deze bewuste donderdag.

Zaterdag 30 juni staat het duel tegen Groningen op het programma en ook ik snap dat het feit of er nu wel of niet getraind is weinig zal uitmaken richting een goed resultaat tegen de ‘Trots van het Noorden.” Want ook de nieuwe trainer Robert Maaskant zal het precies eender doen dan zijn voorgangers Ron Jans en Pieter Huitstra. De spelers die in de eerste helft gespeeld hebben keren de tweede helft niet meer terug want er zal in de tweede helft een vers elftal in het veld verschijnen aan de kant van FC Groningen. De twee ploegen van de eredivisieclub zullen er ook nu weer een onderling duel van maken wie het meeste scoort tegen de tegenstanders in de voorbereidingsperiode.

Maar los van dit alles is dat wat er op donderdag 7 juni gebeurt, is  een regelrechte blamage geweest waar de beide trainers en enkele spelers van het RWE-team de dupe van zijn geworden. Mijn mening is dat als je gezamenlijk aan een project begint je daar ook gezamenlijk voor staat. Dat is nu niet gebeurd wat, en dat hoop ik vurig, hopelijk niet het einde zal betekenen van een fantastisch initiatief. Een initiatief waar FC Groningen met alle plezier zijn medewerking aan verleent waardoor de jeugd uit de gemeente Eemsmond, en daarbuiten uiteraard, de kans geboden wordt om met hun favorieten op de foto te gaan of een handtekening te bemachtigen.

Daarom clubs en trainers uit de gemeente Eemsmond ga zuiniger om met dit mooi project wat zaterdag 30 juni ongetwijfeld weer veel voetballiefhebbers naar het sportcomplex van Warffum zal trekken. Een project wat te mooi is om te ‘verkloten” door acties die zich op donderdag 7 juni afgespeeld hebben op de velden in Uithuizermeeden en Delfzijl.