Mijn mening: Dankzij clowns zoals Carlo Boszhard wordt het EK een groot circus

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Bijna niemand durft bijna zijn of haar mening meer te geven als het over Oranje gaat heb ik het idee.

DSC08259Het EK komt eraan en we moeten allemaal meedoen met de gekte rond Oranje. Het hele land kleurt zo langzamerhand oranje wat een feestelijke aanblik geeft volgens velen. Er zijn echter ook mensen die niets hebben met de prullaria die je deze dagen bij je aankopen cadeau krijgt en al helemaal niets hebben met de hype rond Oranje. Een andere mening dan velen wat je bijna niet durft te ventileren is echter van de gekke. Maar toch is dat wel de realiteit helaas want als je de komende week niet als zoals onze nationale Kluk Kluk, Gradje Hendriks, gekleed gaat hoor je er niet bij heb ik het idee. Vanmorgen tijdje mijn retourtje Ezinge-Lewenborg de oranje kapjes, de nieuwe hype, rond de buitenspiegels even geteld en ik kwam op een rustige vrijdagmorgen tot 23 auto’s met oranje buitenspiegels.

Overigens hoorde ik de laatste dagen steeds vaker geluiden dat sommige voetballiefhebbers nu al geen zin meer in het EK hadden, en dat alleen om het ‘geneuzel” rond Oranje. Indiaan’Gradje “ die pontificaal op de voorpagina van een ochtendblad mag vertellen dat hij gearriveerd is, Yolanthe die gekozen is tot EK-babe, en Joris Mathijsen die toch bij de groep blijft is allemaal nieuws waarvan velen denken, wat moet ik er mee. Vroeger was niet alles beter maar gelukkig wel anders vinden velen waar ik een van ben. Als ik even het programma VI als voorbeeld neem is het toch volslagen belachelijk dat een van onze nationale mafkezen, Carlo Boszhard, daar aan mag schuiven. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het niet gezien heb maar het heeft mij wel doen besluiten om ook dat programma tijdens het EK in de ban te doen. Als dat soort ‘kenners” aansluiten haak ik af, waar ze bij de redactie van TV-programma overigens niet wakker van zullen liggen.

Zo zal er ook niemand wakker van liggen dat velen er niet rouwig om zullen zijn als Oranje in de poule uitgeschakeld zal worden. Ik zal duidelijk zijn dat hoop ik niet want Bert en zijn mannen mogen wat mij betreft het EK winnen. Maar ik kan mij er in sommige gevallen wel wat bij voorstellen als ik de versierde straten zie. Ik zei het deze week nog tegen Martine, je zult in een dergelijke straat wonen en je hebt helemaal niets met voetbal. Je moet echter wel meedoen want anders heb je geen leven hoorde ik laatst iemand zeggen. Dat is helemaal bizar dat als je niets met oranje slingers, vlaggetjes en andere prullaria hebt je toch je huis tijdens een EK of WK dient op te tuigen omdat je er anders niet’ bij hoort”.

Vanmorgen vroeg een straatgenote nog wanneer ik als voetballiefhebber onze woning aan de Peperweg 7 ging versieren. Zonder dat ze het wist gaf ze ook direct zelf het antwoord want ik ben namelijk wel voetballiefhebber maar een circus is aan mij niet besteed. Een circus wat het EK dankzij de commercie wel geworden is en waarbij het voetbal helaas naar het tweede plan verdwenen is.