Bert van Marwijk is een laffe bondscoach

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

De nationale discussie is voor het EK alweer voorbij want Bert van Marwijk heeft voor Robin van Persie gekozen en Huntelaar wordt bankzitter..

DSC08259Op Facebook gaf ik deze week aan dat ik Van Marwijk een laffe coach vindt en mijn opmerking zorgde voor ‘prachtige” reacties waar ik mij prima mee vermaakt heb. Zestien miljoen bondscoaches heeft dit land wordt er gezegd en dat is ook zo want bijna iedereen heeft een mening.

De weg van de minste weerstand noem ik de beslissing maar Huntelaar zei nog iets en dat ben ik helemaal met het eens. Klaas-Jan zei namelijk het volgende: ‘ik heb het idee dat alles al vast stond.” Dat ben ik helemaal met hem eens want dat is namelijk in de gehele voorbereiding gebeurd. Viergever, Anita, Maher, Emanuelson, Siem de Jong en Lens hadden de pannen van het dak kunnen voetballen maar hadden geen schijn van kans gehad. Wilfred Bouma deed wel alsof hij nerveus was toen er doorgeselecteerd werd in de voorbereiding maar dat was schone schijn want Bouma die een ‘geweldig” seizoen speelde bij PSV  viel niet af.

Enkele weken vertelde Van Marwijk aan tafel bij VI dat hij dat team opstelde waarvan hij dacht dat we daar een succesvol EK zouden beleven. Ik heb nieuws voor Bert, waarvan ik hoop dat ik ongelijk krijg, dat gaat niet lukken want je hebt de sfeer in je eigen team verkloot. Als je dit van plan was, en dat was je, had je Van der Vaart en ook Huntelaar beter thuis kunnen laten want voor de tweede keer zijn deze twee spelers door de bondscoach en in dit geval zijn twee assistenten Cocu en  Faber belazert. Want Bert heeft namelijk maar twee assistenten want de vierde, Dick ’Koekie” Voorn gaat alleen maar mee omdat hij zo gezellig is.

Een wanvertoning van de bondscoach die, en dat had ik Martine al voorspeld, onze Wesley er niet uit durfde te gooien. Want hoewel sommige Sneijder op een been beter vinden dan Maher op twee ben ik geen fan van Sneijder in de vorm waarin hij nu verkeerd. Sneijder is namelijk niet wedstrijdfit en zal er nog hard aan moeten trekken omdat te worden voordat het EK begint. Raar is het toch dat invaller Van der Vaart veel dwingender speelt dan Sneijder tijdens Nederland- Slovakije  en toch zich in een reserverol moet schikken. Vanavond, 3 juni, hebben we het uitzwaaiduel tegen Noord Ierland en dat speelt Oranje in zijn beoogde samenstelling tijdens het EK.

Een gemiste kans voor Bert om lef te tonen vindt ik persoonlijk maar we zullen het allemaal gaan beleven maar ik hoop tocht echt dat Joris Mathijsen op tijd fit is want Bertje is namelijk laf……..