Mijn mening: De KNVB heeft weer eens schijt aan het amateurvoetbal

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Enige weken geleden schreef ik een artikel waarin ik aangaf dat het voor de voetballers geldende spelerspasjessysteem zo lek als een mandje is.

1338365106NDSC08259

Een systeem dat aan alle kanten rammelt waardoor het opstellen van ongerechtigde spelers schering en inslag is. De voetbalwereld wordt op dit moment op grote schaal overspoeld met omkopingsschandalen. In de Oostbloklanden, Duitsland, Italië, Finland en ook in Nederland worden wedstrijden ‘geflikt” zoals dat heet. De KNVB steekt daarbij weer eens zijn kop in het zand en doet alsof er niets aan de hand is. De bond kijkt wel uit want er staan veel belangrijkere zaken op de agenda want het EK komt eraan, en daar moet alles voor wijken. Het EK, en ook WK, werkt bij de heren bobo’s nog beter op hun potentie dan welke Viagra-pil dan ook heb ik weleens het idee want iets anders kan ik me bij dit kortzichtig gedrag niet voorstellen.

Alles moet wijken voor het EK en daar passen geen rapporten in van wedstrijden waar iets onreglementairs passeert. Gewoon aan de kant gooien want dat zijn zorgen voor de dag van morgen. Maar wat een foute redenering naar je leden toe die het gehele seizoen hebben gespeeld met als doel kampioen worden of, en dat kan natuurlijk ook, om niet te degraderen. Want op wat voor niveau je ook speelt, je wilt winnen want dat hoort bij sport. Je wilt ook op een eerlijke manier winnen wat door het belachelijk pasjessysteem van de KNVB tegen gehouden wordt.

Enkele weken ontstonden er problemen tussen CVVB 6 en Mamio waarbij het bezoekende Mamio qua spelerspassen niet alles goed voor elkaar had. Rapport naar de bond en nu zijn we ondertussen drie weken verder maar nog geen bericht terug uit Heerenveen. Daar hebben ze het waarschijnlijk te druk met hun toko versieren want we kunnen het niet vaak genoeg zeggen: het EK komt eraan.

Maar netjes is het niet om teams die voor een kampioenschap hebben gestreden in het ongewisse te laten. Sterker, het is te gênant voor woorden Als je kampioen wordt betekent dat feest en een geweldige herinnering na een mooie carrière. In het bedrijfsleven lopen veel managers zonder kennis van zaken rond en daar heeft de voetbalbond aardig op ingespeeld. Ik vermoed namelijk dat het merendeel van de bobo’s en medewerkers nog nooit voetbalschoenen heeft aangehad. Anders snap je namelijk dat een voetballer/ster graag wil weten of hij of zij kampioen is geworden. Dat zijn namelijk de krenten in de pap voor een sporter.

Maar de bond laat CVVB 6 ’gewoon” in het ongewisse. Kapot schamen moeten ze zich want CVVB6 – Mamio ? staat niet op zichzelf;  het gebeurt op grote schaal dat er ongerechtigde spelers bij competitieduels binnen de lijnen staan. Dat kan ook niet anders want vroeger kwam het boekje met foto’s mee naar het veld en moest een speler zich melden bij de scheidsrechter. Maar er zullen enkele medewerkers van de KNVB, die evenveel verstand van voetbal hebben als een pinguïn van erwtensoep maken, dit systeem bedacht hebben. Een systeem dat tot een ongelofelijke competitievervalsing heeft geleid en waar enkele clubs in de 5e klasse E van het zaterdagvoetbal nog kromme tenen van krijgen. Maar de bond steekt ook nu de kop in het zand en denkt maar aan één ding en dat is het EK. Alles moest afgeraffeld worden want de competities moesten voor de belangrijke sportgebeurtenis voor velen gereed zijn. Dat je leden daarbij dan maar wat langer moeten wachten op een besluitvorming is dan maar zo waarbij ze schijt hebben aan CVVB6 of elk ander team dat kampioen kan worden.