Elf keer Jan....

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Elf keer een uitspraak van Jan die tekenend voor hem zijn. Elf als symbool van een elftal voetballers waar het voetbalencyclopedie zo veel plezier aan kon beleven. Ik had ook 111 uitspraken kunnen opschrijven maar lezend met een lach en een traan kwam ik tot de conclusie 11 past bij Jan

 1338110558NFoto Jan

Jan over tuinieren: Tuinieren heb ik niets mee. Dat heb ik altijd aardig kunnen delegeren naar mensen die daar meer verstand van hebben dan ik. Er is namelijk een groot voetballer, die later trainer van Barcelona werd die zei dat waar je geen verstand van hebt moet je af blijven. Ik ben het niet altijd met Cruijff maar in deze uitspraak kan ik mij helemaal in vinden.”

Remy van der Wal: Remy is een clubman in hart en nieren, kent de cultuur van de club, is zeer gedreven, kortom de ideale assistent. Remy wordt de Bobby Haarms van CVVB zeg ik weleens en dat is geen slechte eretitel dacht ik.

Over het vertrek van John van der Brom van ADO naar Vitesse: De supporters moeten niet zo raar doen als ze zelf ergens anders 300 euro meer kunnen verdienen doen ze het ook

Voetbaliconen: In Nederland zijn we slecht in het eren van voetballers die ons land als voetballand op de kaart hebben gezet. Daar zijn ze in bijvoorbeeld Engeland veel beter in dan hier bij ons.

Het verschil tussen Ronald Koeman en Mario Been: Als Ronald Koeman hier de kamer binnenkomt, komt er iemand binnen. Als Mario Been binnenkomt beginnen we te lachen.

Jip: Ik hoop dat die kleine het balgevoel van zijn vader erft want in alles waar een bal aan te pas komt is Erik goed in. Als tennisser speelde hij in zijn jeugdjaren in de top tien van Nederland dus wat betreft …

Seizoen 2011-2012: Johan, geloof mij maar, dit wordt weer een voetbalseizoen waarin we regelmatig bijna om zullen vallen van verbazing.

Feyenoord: Johan ik vertel je waarschijnlijk geen nieuws maar Feyenoord was in de jaren rond 1970 misschien wel de rijkste club in Europa. De club bezat complete woonwijken in Rotterdam! Ik durf te stellen dat er in het verleden diverse mensen schatrijk zijn geworden over de rug van Feyenoord.

School voor journalistiek: Als ik mijn leven over zou mogen doen dan zou de school voor journalistiek zeker een optie zijn geweest maar dan ken ik er denk ik nog wel een, of niet Johan.

Over Olaf zijn persoonlijk record op de halve marathon: Dat is een topprestatie want Olaf heeft nu niet direct de bouw van een Keniaan om zo maar even te zeggen. Maar ik moet zeggen dat ik veel respect voor zijn prestatie van 1.52.50 op de halve marathon heb.

Gezin: Iedere dag pak ik als een cadeautje uit. Dat doe ik samen met mij gezin wat natuurlijk erg belangrijk is in een situatie waar ik nu inzit. Maar inderdaad in alles wat je doet is een goede thuisbasis van essentieel belang Johan.