Ingezonden brief zorgt voor 'Slag om Spijk"

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

De toeschouwers die zaterdag naar de wedstrijd Poolster- SC Angelslo gaan die zijn spekkoper want volgens speler Ivo Bos van SC Angelslo wordt het de ‘De slag om Spijk.”

1337930346N11

 Zaterdag 26 mei 'De slag om Spijk"

Ivo stuurde een ingezonden brief naar www.tweenul.nl waarin hij de speelwijze van Poolster als antivoetbal betittelde. Ivo Bos gaf aan dat er zaterdag in Angelslo maar een ploeg was die voetbalde en dat was de thuisclub. Ik was ‘toevallig” bij het duel in Drenthe aanwezig en heb echt een andere wedstrijd gezien dan Bos. Het spel van Poolster is gebaseerd op hun twee gevaarlijke spitsen Ronny Bakker en Dennis van Dijk. Dat is geen nieuws als je weet dat het duo Bakker/Van Dijk van de 72 treffers er in competitieverband 48 heeft gescoord. Dan heb je als ploeg een wapen en zou je als trainer wel heel erg dom om daar geen optimaal gebruik te maken. Dat noemen ze in trainersjargon je speelwijze aanpassen naar de kwaliteiten van je spelersgroep. Maar om dan direct te spreken van anti-voetbal gaat mij te ver. Poolster speelde inderdaad niet geweldig en was duidelijk niet van plan om in het uitduel alles op de aanval te gooien. Maar trainer Jur Smit verwoordde het na afloop heel mooi, in de nacompetitie tellen andere wetten dan in de normale competitie. Het enige wat telt zijn de punten en hoe die tot stand komen interesseert mij helemaal niets. Dat ben ik helemaal met de Winsumer eens want dat is precies datgene waar het om draait en dat is winnen.

Natuurlijk is het prachtig dat Ivo Bos zijn ploeg betitelde als de ploeg die met een positieve gedachte het duel was ingegaan maar een beetje door een rood gele bril gekeken is het allemaal wel.

Poolster had over geluk niet te klagen in Emmen wat door niemand in Spijk ontkend zal worden maar om nu te zeggen dat ik ondersteboven was van het spel van SC Angelslo, allesbehalve dat. De betere kansen kregen de gastheren inderdaad waarvan Ronny Bakker er zeker drie in had geschopt. Dat deden de Drentse spitsen echter niet en dan, weet ook Ivo, komt de ‘gouden regel weer om de hoek kijken, scoor jezelf niet dan doet de tegenstander het wel.

Die deksel op de neus kreeg SC Angelslo in de 78e minuut toen Dennis van Dijk met een fantastische lob de 1-2 op het scorebord schoot.

Als neutrale toeschouwer zeg ik ook dat een gelijkspel het wedstrijdbeeld beter had weergegeven maar zo zijn de wetten in de voetballerij helaas niet. De nacompetitie kent zijn eigen regels, waar trainer Jur Smit alles vanaf weet. In totaal 14 keer bereikte hij met een ploeg de nacompetitie en de Winsumer deed ook in SC Angelslo geen rare dingen en bleef rustig, ook toen zijn ploeg het moeilijk had. De technische staf van de gastheren was wat drukker in woord en gebaar waarbij vooral arbiter Westerloo het moest ontgelden.

Maar door een ingezonden brief krijgen we zaterdag ‘De slag om Spijk” want ook in Spijk wordt www.tweenul.nl bezocht en hoeft Smit zijn ploeg niet te motiveren want dat heeft een speler van SC Angelslo, Ivo Bos al gedaan.