Mijn mening: Het DvhN neemt de lagere regionen van het amateurvoetbal niet serieus

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Maandagmorgen vertrokken we al vroeg richting Noord Holland zodat de maandageditie van het DvhN in de ‘Boezeroen’ bleef liggen. Eigenaresse Aleida is echter iemand die dan toch trouw de krant voor je bewaart.

.

Johan Staal

Zo kon ik dus donderdagmorgen met een gerust hart de winkel binnen stappen om mijn krant op te komen halen. Menigeen zal denken wat moet je op donderdag nog met de krant van maandag en daar kan ik mij wel iets bij voorstellen. Ik was echter nieuwsgierig naar iets en dat waren  de verslagen van het amateurvoetbal. Want de nacompetitie was aangebroken zodat de verslagen, naast verrassende uitslagen ook vaak nuttige informatie verschaft . Zo ben ik namens de Ommelander Courant zaterdag 26 mei bij de wedstrijd VIBOA-VVA’71 aanwezig en  dan is het prettig om te lezen dat Hans van der Ploeg ondanks een 5-2 nederlaag tegen Go Ahead Kampen de handdoek nog niet in de ring heeft gegooid. De Winsumers trekken namelijk zaterdag nog een keer alle registers open om een prachtig seizoen op een formidabele manier af te sluiten. Maar ik was echter benieuwd naar iets anders en dat was het verslag van de wedstrijd MOVV- Kloosterburen. Nadat ik alle meningen over de gemiste penalty van Robben gelezen had kwam ik eindelijk bij de pagina waar een foto van de wedstrijd Gruno- Veendam 1894 me deed beseffen dat ik bij de derde en vierde klassers was aangekomen. Een wedstrijd die bezocht werd, zo stond er in de statistieken, door 200 toeschouwers. Maar dat zocht ik niet want ik wilde het verslag van MOVV- Kloosterburen lezen. Dat werd echter een bittere teleurstelling want het boeiend kijkspel van zondag 20 mei in Midwolda moest het doen met alleen de doelpuntenmakers waarin die van de centrale verdediger van Kloosterburen, Bert Mennes, ook nog eens omgevormd was tot Minnars. Natuurlijk snap ik dat een redactie keuzes moet maken maar MOVV komt uit in de vierde klasse en ik had een stille hoop dat het DvhN minimaal een belverslag van de wedstrijd in Midwolda had geplaatst. Helaas was de wedstrijd MOVV- Kloosterburen niet belangrijk genoeg hoewel het duel door zeker 400 toeschouwers werd bezocht, waarvan bijna de helft uit Kloosterburen kwam. Voetballiefhebbers waarvan er ongetwijfeld velen zijn die het DvhN lezen, wat waarschijnlijk in Midwolda niet anders zal zijn.

Die zullen, en wat veelvuldig op de noordelijke voetbalvelden te beluisteren valt, weer teleurgesteld zijn en hun onvrede uitspreken over het feit dat de lagere regionen van het amateurvoetbal weinig tot geen aandacht krijgen van het Dagblad van het Noorden. Een onvrede waar ik mij wel iets bij kan voorstellen als ik even terug denk aan zondag 20 mei in Midwolda. Een spectaculair duel met strafschoppen en mooie goals, twee sportief spelende teams, een prima fluitende scheidsrechter Molema uit Oude Pekela, twee bussen met supporters gevolgd door een groot aantal auto's uit Kloosterburen en omstreken en MOVV dat als een prima gastheer fungeerde voor alles en iedereen maakten het duel MOVV- Kloosterburen tot een waar voetbalfeest met als enige minpunt voor de thuisploeg dat het met 4-2 verloor van vijfdeklasser Kloosterburen.

Dat alles had ik graag in het DvhN willen lezen want dat is het voetbal zoals het gespeeld behoort te worden en gespeeld werd in Midwolda. Want het interesseert mij helemaal niets of Arjen Robben wonderdokter Dick van Toorn nu wel of niet betaald heeft nadat hij hem weer fit kreeg voor het WK in Zuid-Afrika maar ik had wel graag in het DvhN willen lezen dat MOVV en Kloosterburen voor pure propaganda voor het amateurvoetbal hebben gezorgd!