Mijn mening: Bij voetballers als Royston Drenthe ligt het altijd aan een ander.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Martine is sinds vorig jaar geabonneerd op het blad Helden. Het blad, waar artikelen over diverse sporters en sporten instaan, lees ik uiteraard ook al staan er soms artikelen in die mij niet interesseren.

Johan Staal In de jongste editie stond echter een artikel over Royston Drenthe en dat artikel heb ik twee keer achter elkaar gelezen. Niet omdat Drenthe zoveel te vertellen had maar meer omdat ik bijna niet kon geloven wat Frits Barend allemaal had opgetekend uit de mond van de nu voor Everton uitkomende voetballer. Vaak wordt er gezegd dat voetballers die op jonge leeftijd miljonair worden soms de weg een beetje kwijt zijn. Daar is Drenthe een typisch voorbeeld van want wat is dat een dwaas!

Drenthe spoort niet want in het artikel gaf hij aan dat hij door een misverstand een keer te laat op de training was gekomen en daardoor niet bij de selectie zat voor de halve finale tegen Liverpool in de strijd voor de FA Cup. ‘Ik heb mij al twee keer gemeld maar ik mag nog steeds niet mee trainen dus heb ik een vrije dag vandaag.”

Een vrije dag want het komt niet bij Drenthe op om voor zichzelf te gaan trainen want hij gaat liever met zijn constant uit Nederland overkomende vrienden en familieleden. Waarom investeren in jezelf als je al miljoenen bezit omdat je dankzij het beleid van Foppe de Haan goed presteerde op het EK voor jeugdteams. De Haan hield Drenthe kort wat zijn prestaties ten goede kwamen en hem, hoe gek is de voetbalwereld, een transfer naar Real Madrid opleverde. Dat werd duidelijk geen succes want de Rotterdammer werd uitgeleend aan Hercules Alicante waar hij er ook een geweldige puinhoop van maakte, maar wat alleen maar aan de club en trainer lag. Via Real door naar Everton en ook daar had Drenthe al snel problemen wat aan de club en trainer lag. Vorige week las ik op www.voetbalprimeur.nl dat Royston wel terug wilde keren bij Feyenoord. Met een tempo waarvan Lucky Luke, de man die sneller schoot dan zijn schaduw, duizelig van zou worden gooide Feyenoord bracht Feyenoord een persbericht naar buiten dat het niet geïnteresseerd was in Drenthe. Een mededeling van de Rotterdammers waar ik echt blij van werd want ik hoop dat Drenthe nooit weer een club krijgt. Want een voetballer die weigert om linksback te spelen in Oranje moet zich kapot schamen. Drenthe is iemand die schijt aan alles en iedereen heeft die er voor gezorgd hebben dat hij en zijn familie en vrienden kunnen doen en laten wat ze willen. Johan Derksen zei het enkele weken geleden nog, als Drenthe weer normaal gaat doen is het een prima linksback voor Oranje. Gevoelsmatig denk ik dat Derksen het blad Helden ook ontvangt en dat hij tot dezelfde conclusie als ik, als Drenthe weer normaal gaat doen dan maak ik op 55e jarige leeftijd mijn debuut in Oranje. Dat laatste gaat niet gebeuren maar het eerste ook niet en dat is jammer voor Drenthe die in potentie een prima voetballer is.

Maar na het artikel twee keer te hebben gelezen weet ik het zeker, Royston Drenthe is als voetballer de weg kwijt. Dankzij Foppe de Haan op weg naar een mooie toekomst waar dankzij de waan van de dag, die in de voetbalwereld nu eenmaal regeert, op 25 jarige leeftijd al helemaal niets meer van over is.