Nog twee finales voor Hoogkerk op weg naar een mooi en veilig sportpark

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Nog twee finales voor v.v. Hoogkerk viel op de clubsite van de Hoogkerkers te lezen. Want niet alleen zaterdagclub CSVH timmert aan de weg in Hoogkerk ook de zondagvereniging wil omhoog richting de derde klasse. Dronrijp is de tegenstander waar v.v. Hoogkerk het tegenop moet nemen en als we de informatie goed lezen dan is dit geen duel van, dat doen we wel even”

1337500413NDSC 1621 1

 Sportpark Hoogkerk      foto: www.vvhoogkerk.nl

De Hoogkerkers gaan eerst op bezoek in Dronrijp waar op sportcomplex Schatzenburg om 14.30 uur het eerste duel tussen v.v. Hoogkerk en Dronrijp gepland staat. Een week later zal de return in Hoogkerk gespeeld worden en zal duidelijk zijn of het dorp Hoogkerk een tweede promovendus mag toejuichen. Een historisch hoogtepunt zou dat betekenen die het nog meer zou rechtvaardigen wanneer de gemeente Groningen met een paar ton aan euro’s over de brug zou komen richting de gebruikers van sportpark Hoogkerk. Want door de successen van beide voetbalverenigingen, en het korfbal, is het sportpark te klein. Succes betekent namelijk een aanwas van leden. Verder zullen steeds meer voetballiefhebbers de weg naar wedstrijden van CSVH en Hoogkerk weten te vinden. Parkeersituaties, die nu al dramatisch zijn, zullen alleen maar toenemen wat tot steeds meer gevaarlijke situaties zal leiden. Het sportpark ligt werkelijk fantastisch aan de rand van Hoogkerk, want als men aan komt rijden kun je werkelijk het gehele sportpark overzien. Maar tegelijker tijd besef je ook dat je mag hopen dat je handrem van de auto het wel goed doet want de taluds lopen wel erg stijl naar beneden. Dat en nog veel meer kwam enkele weken geleden, tijdens het bezoek van enkele raadsleden, aan de orde. Een gesprek met als onderwerp, het verbeteren van het sportpark en de parkeergelegenheid rond het complex. Uiteraard konden de raadsleden geen concrete toezeggingen doen maar duidelijk was wel dat de clubs serieus genomen werden. Dat verdienen ze in Hoogkerk ook want een groot aantal voetballers en voetbalsters maakt ieder weekend dankbaar gebruik van de mogelijkheden die de twee clubs ze bieden om hun hobby te beoefenen. Maar organisatorisch wordt het steeds lastiger om alles en iedereen te kunnen laten voetballen. Vrijwilligers die in drie ploegen draaien en waarvan de laatsten zaterdags rond 21.00 uur thuis zijn omdat wedstrijden om 16.30 uur beginnen is niet de bedoeling maar gebeurt regelmatig.

CSVH speelt volgend seizoen in de tweede klasse, v.v. Hoogkerk hoopt de stap naar de derde klasse te kunnen maken en de jeugdafdeling van beide verenigingen, De Held, draait als een tierelier. Natuurlijk is het geld het grootste probleem maar toch denk ik dat de Gemeente over de brug moet komen want het ledenaantal neemt duidelijk toe wat op sommige andere plaatsen in de gemeente Groningen duidelijk niet het geval is. Veel kunnen en willen de Hoogkerkers zelf doen wat alleen maar te prijzen valt en daarom is te hopen dat wethouder Frank de Vries zich serieus met sportpark Hoogkerk gaat bezighouden want de sportclubs in Hoogkerk verdienen een mooi en veilig sportpark.