Mooie woorden van Bert de Vries(VIBOA)

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Na het duel tegen PKC nam VIBOA afscheid van enkele spelers en leden van de technische staf. Een ongetwijfeld mooi afscheid wat nog een benadrukt werd met onderstaande teksten over de personen in kwestie die door Bert de Vries op www.viboa.nl nog eens extra in het zonnetje werden gezet

Viboalogo

Gebr. Breukelman.

Nick en Maikel kwamen vorig seizoen nieuw bij de club en als ze binnenkomen, komt er ook wat binnen, de bijnaam Twin Towers is zeker toepasselijk. Graag hadden ze iets meer laten zien binnen de 1e selectie, maar hun plezierige van communiceren en omgaan met mensen maakte hun tot echte sfeermakers. Beide hebben besloten volgend seizoen een stapje terug te doen of bij een studententeam in Groningen of bij Viboa 2.

Jan Veninga

Jan kwam 2 jaar gelden over van the Knickerbockers en was op zoek naar een echte dorpsclub, Jan was dat altijd gewend en daar voelde hij zich ook thuis. Bij Viboa had hij zijn draai al snel gevonden al was het wel even wennen. Jan heeft zich bij Viboa gemanifesteerd als een warm en hartelijk persoon, die met zijn positief karakter een graag gezien persoon was. Beide seizoen zat Jan net tussen het 1e en 2e in, maar voor beide teams was zijn inzet altijd prima. Inmiddels heeft hij een baan gevonden in Haarlem en zal daar op zoek gaan naar een nieuwe club. Jan het gaat jullie goed en mocht je weer in het noorden komen, je blijft welkom.

Christiaan Eleveld

Chris heeft 4 jaar lang voor Viboa gespeeld, het 1e jaar was best pittig, de overstap van UFC Noordpool naar Viboa was groot, jij bent deze uitdaging aangegaan en het 2e jaar was je beste jaar, een basisplaats als rechtsback was je deel. Hierna begon een vervelende periode met veel blessureleed, heeft bleef maar kwakkelen, was je weer fit, dan was er weer wat anders, erg vervelend vooral voor je zelf. Ondanks al deze tegenslagen bleef je positief en ging je je ook bemoeien met de organisatie Viboa (CVZ). Je hebt nu besloten om te zorgen dat je eerst weer helemaal fit wil worden en dan een herstart gaat maken bij jou oude liefde UFC Noordpool. Chris bedankt en veel succes gewenst.

Jasper Dijkstra

Jasper was een jonge waar letterlijk en figuurlijk muziek inzit. Jasper kwam 2 jaar geleden over van Ezinge om bij ons te kijken waar zijn grenzen lagen. Jasper heeft zich vanaf het begin geweldig ontwikkeld, mede door zijn gedrevenheid en leergierigheid. In het begin had hij het best lastig met het niveau, maar stap na stap werd gezet en je zag hem groeien, Jasper had de pech dat de concurrentie enorm was en dat hij te weinig aan spelen toe kwam. Wij hadden daar wel eens moeite mee, maar Jasper gaf duidelijk aan: het is mijn keus ik wil weten waar mijn plafond ligt. Nu na 2 jaar heb je besloten om een stap terug te doen om samen bij je vrienden in Ezinge te gaan voetballen. Jasper we zullen jou samen met je trompet missen en bovenal om de persoon die je bent. Jasper het ga je goed.

Wilco in t’ Veld

Wilco kwam 3 jaar gelden op advies van Hans bij ons voetballen en vanaf het begin zag je dat dit een gedreven mannetje was met de uiterste wil om te winnen, een echte stofzuiger op het middenveld. Je inzet was een toonbeeld voor het gehele team, maar je was ook een persoon die oog had voor de jonge talenten en deze jongens probeerde te stimuleren en motiveren. Je was een prima schakel tussen jong en oud. Ook ben je nog een jaar als trainer actief geweest binnen de club, studie slokte teveel tijd op om dit voort te zetten, maar ook op dit gebied heb je talenten. Jij hebt besloten je talenten op een ander gebied voort te zetten, je gaat je richten op de triatlon, gezien jou karakter moet dit zeker lukken. Wilco bedankt voor 3 fijne jaren en we zullen je blijven volgen.

Linda Saptenno

Linda kwam 2 jaar gelden binnen als opvolger van Albert, een overgang voor de spelers, van de stevige handen van Albert naar de gevoelige handen van Linda… Al snel had Linda haar draai gevonden bij Viboa en werd haar werk als verzorgster erg gewaardeerd en ook als persoonlijkheid was ze een graag geziene dame. Linda heeft ook bij de verdere professionalisering van het verzorgingsbeleid, mee gedacht en de benodigde informatie aangeleverd om invulling te kunnen geven aan het opgezette sportspreekuur. Ook bij de inrichting van onze nieuwe verzorgingsruimte heeft ze mee gedacht en zinvolle adviezen gegeven. Linda was een verzorgster waar men graag naar toe ging en was gemakkelijk toegankelijk ook voor andere leden van de vereniging. Kortom een fijne meid om mee samen te werken. Linda we zullen je missen, succes met de afronding van je studie en het vinden van een nieuwe uitdaging….een baan

Klary Schepel

Klary of wel "Moeke " zoals ze door haar jongens genoemd wordt, een vrouw die iets extra’s aan het team toevoegde, sociaal, een luistert oor, organiseren en vooral passie in de strijd gooide, een boegbeeld voor de gehele selectie. Dat Wilco haar zaterdag namens de 1e selectie speciaal in het zonnetje zette zegt alles…..Klary BEDANKT Als Viboa mogen we trots zijn dat Klary in een andere functie, behouden blijft voor de club, want mensen als Klary zorgen voor veel positieve energie en dat heeft iedere club nodig.

Jan Jaap Zijlstra

Jan Jaap koos 4 jaar gelden bewust om de stap te maken van hoofdtrainer bij een kleinere club, naar 2e trainer bij een grotere club om zich zo verder te ontwikkelen. De 1e 2 jaar waren best lastig, een te smalle selectie, niet altijd een leider, noopte hem vaak tot veel improvisatie, maar toch lukte het om het 2e in de 1e klasse te houden, een hele knappe prestatie met steeds weer een ander team. Hierna 2 jaar lang met Hans gebouwd aan een nieuw 1e elftal. Op de achtergrond was jij de sparringpartner van Hans( ik denk bijna dagelijks overleg) en samen werd er heel wat gediscuteerd over opstellingen, spelers en verbeteren van de organisatie binnen Viboa. Je merkte gewoon dat je hier enorm van genoot en steeds meer en meer een echte Viboa man werd. Wij zijn als vereniging Jan Jaap veel dank verschuldigd, want hij was een van die radertjes die er voor gezorgd heeft dat we staan waar we nu staan als vereniging. Jan Jaap bedankt voor alles en heel veel succes gewenst bij jouw nieuwe uitdaging: FC LEO.

Hans van der Ploeg

Hans startte 4 jaar geleden zijn carrière als hoofdtrainer bij Viboa en het werden 4 enerverende jaren. De 1e 2 jaar overleven met de oude garde in de 1e klasse wat op zich al een enorme prestatie was, maar naar buiten toen niet opviel en toen werken aan het renoveren en uitbreiden van de 1e selectie. Samen (Hans, Jan Jaap en CVZ) hebben we hierover heel wat over gesproken soms tot diep in de nacht. Altijd open en eerlijke discussies, steeds in het belang van de club. Ook stond hij open voor een kritische noot over zijn eigen functioneren, was leergierig op dit gebied. Hans is inmiddels een echte Viboa man geworden en we herinneren ons nog vorig jaar toen Rik tijdens de nieuwjaarsreceptie bekend maakte dat Hans nog een jaar zou blijven, een davert applaus was zijn deel en Hans gaf later aan dat toen de rillingen over zijn lijf liepen. Samen hebben we besloten dat 4 jaar genoeg is en dat beide partijen toe waren aan een nieuwe uitdaging, maar wat is het dan geweldig als je samen met technische staf en spelers de nacompetitie mag spelen om promotie naar de hoofdklasse.

Hans bedankt voor de fijne samenwerking en veel succes bij CVVB.