SV Marum neemt afscheid van drie clubiconen

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

De maand mei is de maand dat de diverse competities ten einde lopen. Verder is het ook de maand van het afscheid van spelers die elders hun geluk beproeven of een punt achter een vaak imposante loopbaan zetten

1336991861Nfoto 1

Auke van de Vlugt, Arnold Boekema en Floris Appelo te midden van hun grootste fans

Zaterdag 12 mei betekende voor een illuster trio uit Marum dat het duel SV Marum- Corenos het laatste zou betekenen die ze voor de hoofdmacht van Marum zouden spelen. Floris Appelo, Auke van de Vlugt en Arnold Boekema waren jarenlang drie zeer gewaardeerde krachten binnen de hoofdmacht van SV Marum en werden regelmatig in prachtige bewoordingen omschreven door onder andere dć reporter van Marum en omstreken, Johannes Kalfsbeek. Drie clubiconen waren allen op hun eigen specifieke wijze van  grote waarde voor SV Marum. Na de wedstrijd tegen Corenos namen ze afscheid en werden door club en spelersgroep bedankt voor bewezen diensten.

Een stapje terug richting het tweede team dus voor Arnold Boekema, Floris Appelo en Auke van de Vlugt waarbij over de laatste overigens nog een leuke anekdote te vertellen is, en waarvan ik overigens niet weet of hij daar zelf van op de hoogte is.

Als abonnee van Hard Gras, een zoals het zich noemt literair voetbalmagazine kwam ik een ingezonden artikel tegen van Gorecht-speler Bastiaan Colijn. Bastiaan verbaasde zich over het feit dat zijn trainer, Marco IJzer, alles opzocht op www.voetbalnoord.nl over de tegenstanders in de derde klasse C.

Wat keepers, verdedigers, spitsen allemaal aan bijzondere kwaliteiten hadden, alles werd in kaart gebracht door zijn trainer vertelde Bastiaan. Zo kwam ook Auke van de Vlugt in beeld en Bastiaan zag het helemaal voor zich. Auke die met wapperende blonde haren en tas op het stuur op weg was naar een training, niet wetende dat de trainer van Gorecht bijna een poster van hem boven zijn bed had hangen omdat hij hem zo verschrikkelijk goed vond.

Daar moest ik aan denken toen ik een mailtje binnen kreeg van de teamleider van SV Marum1, Emko Bandringa over het afscheid van dit illuster trio. Ik moest ook aan de woorden denken van andere trainers die stuk voor stuk vertelden dat Marum een stel uitstekende routiniers in zijn gelederen had die hun mannetje nog steeds stonden

Maar ik moest ook aan het illustere trio zelf denken die deze stap bewust hebben genomen en daarmee de jeugd alle ruimte geven richting het eerste elftal. Een keuze die ook betekent dat ze alle drie vertrouwen hebben in het talent van SV Marum want anders hadden ze dit besluit nooit genomen.

Emko bedankte ze voor hun inzet waarbij hij de wens uitsprak dat ze nog lang bij Marum betrokken zouden blijven wat ongetwijfeld zal gebeuren maar wat voor drie clubiconen van SV Marum kwam er op zaterdag 12 mei een einde aan een prachtige loopbaan in het 1e elftal van SV Marum.