Even op bezoek bij Jan

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Plannen wijzigen, het overkomt iedereen wel eens en dat gold zaterdagmorgen ook voor mij. Want opeens was daar het bezoek aan Jan zodat het even flink, aanpoten” werd op de Peperweg want de paarden moesten zaterdagmorgen ook de deur uit.

1328693909NFoto Jan

Dit betekent in ‘normaal’ Nederlands dat ik het verslag van de draverijen in Eenrum dan als ruwe versie gereed moest hebben zodat ik na terugkomst uit Bedum alles nog eens goed door kon lezen en vervolgens naar Hielko kon mailen.

Rond half elf was het artikel ruw gereed en vertrok ik naar Bedum voor mijn bezoek aan Jan. Een bezoek wat speciaal was omdat mijn voetbalvriend, zoals hij zelf donderdag door de telefoon zei, conditioneel achteruitging.

Bij aankomst was daar gelukkig de herkenning en kreeg ik direct de vraag voorgeschoteld die veel noordelijke voetballiefhebbers bezig houdt, wie moet de nieuwe trainer van FC Groningen worden.

Ik ben daar heel duidelijk in en sprak mijn voorkeur uit voor Robert Maaskant.

Ik ga voor Robert Maaskant Jan, die vind ik wel bij FC Groningen passen: Ik weet het niet Johan of Maaskant wel de juiste trainer is hoor maar lastig wordt het wel want de betere trainers zijn bezet.

Ik kan mij niet voorstellen dat Ron Jans de nieuwe trainer wordt: Dat doet Jans ook niet want daarvoor is hij nog tekort weg.

Maar even wat anders dat cluppie van jou, Feyenoord, heeft een topprestatie geleverd Jan: Dat ben ik helemaal met je eens want Feyenoord heeft een geweldige prestatie neergezet wat ik niet verwacht had. Ik denk trouwens dat niemand dat verwacht had.

Ik ben ook echt blij dat Feyenoord tweede is geworden en niet die gloeilampen uit Eindhoven: Juist want die hebben miljoenen geïnvesteerd maar dat totaal niet laten zien. Dat bewijst  maar weer eens dat je geen elftal kunt kopen.

Wat gaat er met Guidetti gebeuren denk je: Die gaat terug naar City en wordt een jaar verhuurd in Engeland waar ze hem harder laten worden. En een jaar later halen ze hem bij de eerste selectie van City.

Deze week de nacompetitie nog een beetje gevolgd Jan: Eigenlijk niet Johan want het gaat niet echt geweldig moet ik zeggen.

Maakt niet uit Jan want de nacompetitie stelt, net als het ontslag van Huistra, natuurlijk niets voor. Er zijn veel zaken vele malen belangrijker maar het gekke is over voetbal kunnen wij uren praten: Klopt maar daar valt ook altijd wel iets over te vertellen en dat hebben we de laatste twee jaar veelvuldig gedaan mogen we in alle eerlijkheid zeggen

Toen ik naar Bedum reed bedacht ik mij trouwens opeens dat jou ere-wedstrijd al weer bijna twee jaar geleden is. Dan denk je weleens, waar blijft de tijd: Inderdaad en ik ben er nog steeds en wat velen niet hadden verwacht.

Je hebt inderdaad nog veel leuke dingen gedaan en beleeft Jan. Denk even aan de ‘thriller” van Norg met die gekke Pieter van der Zee die de Dug-out van Heerenveense Boys even ‘verbouwde en een geweldig keepende Martijn van der Wal die alles pakte wat er maar te pakken viel: Inderdaad dat was een duel waar alles inzat maar ook mijn ontmoeting met Sjaak Swart was prachtig moet ik zeggen

Ik hoop trouwens wel dat CVVB jou een cadeautje bezorgt vanmiddag: Dat hoop ik ook en verwacht het ook een beetje. Ze mogen zelfs verliezen maar dat hangt van de wedstrijd VIBOA-PKC af.

Dus het kan Jan ten Caat zijn laatste wedstrijd bij de senioren worden vandaag: Dat zou kunnen inderdaad en dan gaat hij weer dat doen waar hij goed in is en dat is met jeugd werken.

Jan is niet in voor een rol als seniorentrainer, had jij dat wel willen doen enkele jaren geleden: Absoluut maar dan moet je de juiste papieren hebben en die had ik helaas niet maar anders had ik die ambitie zeker gehad.’

Maar Jan sorry voor kort bezoek maar ik moet naar Ezinge want vanmiddag ga ik voor de Ommelander Courant naar Noordpool-SIOS en de paarden moeten de deur ook nog uit: Je bent toch niet in de paardenhandel hoop ik.

Nee hoor, gisteren naar de draverijen in Eenrum geweest om daar een verslag van te maken voor de OC en dat verslag moet ik nog even corrigeren: Ik dacht al die heeft een paardenhandel opgezet hahaha.

Gelukkig niet Jan het spreekwoord is toch “schoenmaker blijf bij je leest’: Inderdaad iedereen moet dat proberen te doen war hij of zij goed in is.’

Duidelijk Jan maar ik moet nu echt gaan: Is goed Johan en …. We houden contact.

Zeker weten Jan!