Mijn mening: Ik ben het niet met MAD1 eens wat betreft CSVH

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Het was weer raak op www.tweenul.nl want MAD1 verwacht niet dat CSVH langer dan een seizoen in de tweede klasse speelt. Als MAD1 bij de wedstrijd CSVH- FC LEO is geweest snap ik zijn redenering want woensdag speelden de Hoogkerkers niet best

Johan Staal

Een momentopname noem ik zoiets want ik dacht ook toen ik richting Ezinge reed, dit was niet best, maar dat hebben Johan Wardenier en de rest van zijn technische staf ook wel gezien. Die weten ook dat een kampioenswedstrijd vaker slecht dan goed is. Een kampioenswedstrijd zorgt namelijk altijd voor extra spanning bij spelers en trainers.

Daarom jammer weer dat commentaar van MAD1, waarbij ik nog steeds niet begrijp dat het anonieme ‘geouwehoer’ op www.tweenul.nl van de redactie door mag blijven gaan. Het is in de lagere regionen van het amateurvoetbal qua overschrijvingen nog rustig maar daar komt ongetwijfeld binnenkort verandering in als iedereen weet in welke klasse ze terecht zijn gekomen of zijn gebleven. Dan gaan alle registers weer open qua commentaren wat ook de komende weken zal gebeuren als er ‘per ongeluk’ clubs in bijvoorbeeld in de hoofdklasse terecht komen.

VIBOA heeft zich minimaal verzekerd van de nacompetitie en sportief gezien is dat geweldig. Een sporter wil namelijk zo goed mogelijk presteren en als dat betekent dat je in de hoofdklasse uitkomt dan is dat zo. Organisatorisch is dat een ander verhaal maar daar bemoei ik mij niet mee want een gezonde vereniging houdt vast overal wel rekening mee. Woensdagavond en donderdagmorgen sprak ik langdurig met de hoofdsponsor van CSVH, Hans Top. Een man naar mijn hart waar ik graag naar luister maar wat ook zelf iemand is die luistert. Ik gaf hem een tip, en dan bedoel ik niet dat ik CSVH tipte om een speler te benaderen. Ik gaf hem het advies om eens als CSVH bij VIBOA rond te gaan kijken qua organisatie.. Zo spraken we een tijdje en liet Hans op een gegeven moment zijn bewondering blijken richting De Heracliden die hij tegen SC Scheemda had zien spelen. Zijn mening deelde ik en zo spraken we bijna een uur door de telefoon.

Hans was nog onder de indruk van het feest en plaatste daar een fantastische opmerking over. ,,Dit kampioenschap geeft ons kracht in de tweede klasse want je gaat een andere sfeer krijgen. Met de bus naar verre uitwedstrijden dat is anders dan in de kantine wachten tot het 1e elftal terugkomt van een wedstrijd.’

Met geen woord sprak hij over, we krijgen het moeilijk in de tweede klasse, en dat vond ik mooi. Voor mensen die iets minder in sport geïnteresseerd zijn, Hans Top was in zijn glorietijd een van Nederlands beste langeafstandslopers en zijn kracht was, strijden met passie en inzet.

, Toppie” is gek met zijn club, wat hij woensdagavond op diverse fronten bewees. MAD1 ik weet één ding zeker als ze maar 50% van de inzet en passie van hun hoofdsponsor meenemen richting de tweede klasse dondert CSVH  niet na een jaar uit de tweede klasse. Mocht dat wel gebeuren is dat jammer voor de Hoogkerkers en voor mij, maar  ga ik in ieder geval niet anoniem op mijn ‘bek”