Mijn Mening: Het is gewoon Langeleegte en de meeste Kolonicos komen niet

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

SC Veendam gered door wereldtruc was er in de kranten in verdere media te lezen en te beluisteren.

Johan Staal

Goed nieuws voor Veendam en omstreken want de trouwe supporters weet nu ten minste zeker dat hij of zij de komende drie jaar betaald voetbal te zien krijgt in het Gjaltema Stadion aan de Langeleegte zoals het stadion van Veendam officieel heet. Geweldig nieuws ook voor alle Kolonicos die 20 euro hebben betaald, of toegezegd. Om Veendam te steunen want hun actie is niet voor niets geweest zullen we maar zeggen. Gelukkig wordt ook de begroting opgeschroefd naar een bedrag van iets meer dan twee miljoen wat positief nieuws is. Dat zijn bedragen waar je nog eens vrolijk van wordt want er zijn maanden bij dat Lionel Messi ze niet verdiend.

Maar dit noemen we dus betaald voetbal in Nederland, een club die met een begroting van een iets meer dan 2 miljoen fluitend de eerste divisie binnen stapt. Ik zag op RTV- Noord dat trainer Gert Heerkes er opeens weer een stuk beter uitzien want de trainer gaf aan dat de plannen die gemaakt waren nu uitgevoerd konden worden. Een mooie toekomst voor SC Veendam dus en ik weet nu al wat de trainer over enkele weken in de nieuwe voetbalbijlage van Voetbal International gaat zeggen. ‘We kijken niet meer achterom, willen in eerste instantie een stabiele Jupiler League club worden en we proberen in de strijd om de periodetitels een rol van betekenis te spelen.”

Mooie teksten want terwijl in Ezinge de regen vandaag letterlijk met bakkenvol naar beneden komt schijnt in Veendam en omstreken figuurlijk uitbundig de zon en gaat men weer verder met de waan van de dag.Twee miljoen stelt in de wereld van het betaalde voetbal niets voor want zelfs Nicklas Pedersen kostte FC Groningen enkele jaren geleden al meer. De ‘cultclub’ Veendam is echter voorlopig weer gered en Jacob Paas is een van de redders in nood. Paas had als een voetballer een verleden bij Veendam en zal nu samen met een andere projectontwikkelaar eigendom worden van het stadion van SC Veendam waarvan ik denk, waarom komt die Paas niet eerder!!

Een andere redder in nood was Doutzen Kroes die haar volgers op Twitter opriep om Kolonico te worden. Een ‘ontroerende” actie van het topmodel maar wat de exacte opbrengst was heb ik nog nergens kunnen lezen helaas. Volgend seizoen wordt het druk in het Gjaltema Stadion aan de Langeleegte, een naam om je broek bij aan flarden te lachen, want alle Kolonicos komen natuurlijk regelmatig langs in het stadion in Veendam wat door personen die een beetje affiniteit met voetbal hebben gewoon ‘Langeleegte” genoemd wordt. Als je Johan Cruijff vraagt in welk stadion speelt Veendam dan zegt Cruijff: ‘Veendam speelt in de Langeleegte, en dat is logisch.”

Inderdaad is dat logisch want zo heet het stadion bij de supporters waar de club uiteindelijk van is. Supporters die in weer en wind achter hun club staan en waarvan het mannelijke deel ongetwijfeld hoopt dat Doutzen Kroes geregeld langs zal komen in Oost Groningen …maar wat ik , wn dat geldt ook voor veel andere Kolonicos niet verwacht