Mijn mening: Wat een waardeloze uitzending van VI!

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Wat een waardeloze aflevering gisteravond, de maandageditie van Voetbal International. Bert van Marwijk was de gast die bij Johan, Rene en Wilfred aanschoof want er was een boek over de bondscoach gemaakt.

Johan Staal

Bert had het druk gisteren want hij had ook de voorselectie van Oranje bekend gemaakt voor het komende EK. Een selectie die enkele verrassingen kende maar in grote lijnen nu al bekend staat natuurlijk. Ik moet eerlijk zeggen dat ik de eerste minuten gemist heb waar het misschien over de geselecteerde keepers is gegaan. Het gaat weliswaar om de voorselectie maar ook ik was verbaasd over de selectie van Jasper Cillissen, de tweede doelman van AJAX. Bert zal daar zijn reden voor hebben denk ik en anders maar niet. Natuurlijk kregen we weer het ‘gezeik” wie er moet spelen, Van Persie of Huntelaar. Ik ben het helemaal met Van der Gijp eens laten onze vijf topaanvallers, Robben, Huntelaar, Sneijder, Van der Vaart en Van Persie dat even lekker zelf uitzoeken. Maar ik kan iedereen al verklappen: van deze vijf spelers staan er twee op zeker niet in de basis want Ibi Affelay gaat spelen. Het wordt weer hetzelfde liedje Van Persie of Huntelaar en Rafael van der Vaart wordt weer de dupe. Maar genoeg ‘geluld’ over Oranje want ik heb me dood zitten ergeren over onder andere de CD van Johan en Wilfred , waarvan de opbrengst naar Spieren voor Spieren gaat en de de Gijpvogel van René en het boek van Bert. Een veredelde reclamespot wordt VI zo langzamerhand en alleen met het boek van Bert van Marwijk werd het nog even ‘leuk’ want een van de schrijvers, Edwin Schoontje, voelde zich op zijn pik getrapt door Derksen die vond, en terecht, dat de ernsig zieke Hugo Camps als schrijver boven alles en iedereen staat. Maar, om even in Johan zijn taalgebruik te blijven, wat een ‘gelul” aan tafel gisteravond waarbij het voetbal steeds meer naar de achtergrond werd verdreven.

Samen met Jan van Dijken, die ik van harte feliciteer met het succes van Feyenoord en heel veel sterkte wens omdat hij dat op dit moment meer dan nodig heeft, zou ik van de vierentwintig uur die een dag heeft er vijfentwintig van over voetbal kunnen praten.

Dat kunnen René en Johan ook waarbij Wilfred vooral zijn mond moet houden. De aflevering van gisteravond was echter een regelrechte aanfluiting en had niets maar dan ook niets met voetbal te maken want het wordt steeds meer een  G.O.G. verhaal en dat betekent ze worden steeds Geiler op Geld. Dat is vaker het geval, mensen die veel hebben willen steeds meer, want zo is een oud gezegde, het meer is nooit vol.

Gisteravond werd dat wel erg duidelijk zichtbaar en ik moet zeggen, ik heb mij kapot geërgerd en ook VI komt steeds dichter bij mijn lijstje voor het EK van ‘laat maar zitten want ik heb wel wat beters te doen” programma's Daar staat Sport Studio met onze wandelende Pierrot Jantje van Halst al op overigens want de man die, nadat hij bij FC Twente vertrok, er bij Ziekteverzuim Reductie een puinhoop van maakte, kunnen we niet meer serieus nemen als je Heerenveen- Feyenoord als een echte wedstrijd gaat analyseren. Maar VI deed gisteren ‘uitstekende” zaken want enkele bekende supermarkten en andere winkels kwamen voorbij. Namen die ik niet noem want met een steeds populairder wordende voetbalsite gratis reclame maken voor bedrijven zou, zo is mij verteld, een beetje dom zijn. Maar VI doet dat schaamteloos waardoor het trio steeds verder wegdrijft van datgene waar ze goed in zijn, lekker lullen over voetbal. Daarom Johan, René en Wilfred, keer terug naar de basis van het programma wat het voetbal is en stop met publiciteitsgeil zijn. Praat over dat waar jullie hart ligt en trap dat commercieel gedoe de deur uit en laat ons weer ouderwets genieten van dat waar jullie goed in zijn: lekker ouwehoeren over voetbal!!