Dirk-Johan Ritzema: Een topkeeper die de waardering krijgt die hij verdient.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Dirk- Johan Ritzema krijgt de plek die hij verdient, en dat is op de voorpagina van de website van de voetbalvereniging Ezinge.

pic01

 Dirk- Johan Ritzema voorkomt dat Renato Santanera(Godlinze) kan scoren terwijl broer toekijkt. Foto: Ite Wiersema Ezinge

De doelman speelt vanmiddag tegen Poolster zijn laatste thuiswedstrijd want door zijn verhuizing naar Leeuwarden stopt: ‘DJ’ zoals hij door zijn teamgenoten ook wel genoemd als keeper in Ezinge. Een afscheid dat de Dirk-Johan ongetwijfeld zwaar zal vallen nadat hij 22 jaar voor de voetbalvereniging Ezinge is uitgekomen. Sinds 2008 heb ik Dirk-Johan regelmatig zien keepen als ik namens de Ommelander Courant bij een wedstrijd van Ezinge langs de lijn stond. Een topkeeper vind ik de DJ, die in de ogen van veel ‘kenners” eigenlijk te klein is voor een doelman. Een mening die ik niet deel met de kenners want ik heb de doelman ballen onder de lat zien wegtikken die door alles en iedereen allang als een doelpunt waren gezien. In de thuiswedstrijd tegen GEO deed zich die situatie zich ook voor en oogste Dirk-Johan bij vriend en vijand bewondering toen hij met een fenomenale safe een bal uit de linkerbovenhoek tikte. In die wedstrijd behoedde hij zijn ploeg trouwens voor een afgang want met zeker zeven onwaarschijnlijke reddingen zorgde hij er in zijn eentje voor dat Ezinge het thuisduel tegen GEO niet met dubbele cijfers verloor. Een doelman waarvan ik iedere keer weer genoot als hij in een persoonlijk duel met welke aanvaller dan ook weer als overwinnaar uit de strijd kwam. Een keeper ook die met zijn uittrappen de ballen daar neerlegde waar hij ze wilde hebben. Een van de betere keepers op de voetbalvelden van Noord Groningen vind ik persoonlijk al is iedereen daarin vrij om daar anders over te denken.

De 28-jarige doelman zal bij Ezinge worden opgevolgd door 19-jarige David van den Berg wat, zo heb ik met eigen ogen vorig seizoen in het duel tegen VVSV’09 kunnen zien, een zeer talentvolle doelman is. Maar ‘Sir DJ Ritzema”, zoals hij op Twitter genoemd wordt staat vandaag centraal in het laatste thuisduel van Ezinge tegen Poolster wat niet meer dan terecht is. Een topkeeper verdiend een mooi afscheid en Dirk-Johan kennende zal hij vandaag tegen Poolster nog een keer al zijn kwaliteiten in de strijd gooien om er een waardig afscheid van te maken. Een afscheid dat hem zoals gezegd zwaar zal vallen wat overigens ook voor zijn teamgenoten en overige voetballiefhebbers geldt. Met Dirk-Johan Ritzema vertrekt namelijk niet alleen een topkeeper van de Noord- Groninger Voetbalvelden maar ook een clubman die als hij het had gewild de clubs voor het uitkiezen zou hebben gehad.