Mijn mening: KNVB moet maar eens keihard ingrijpen!

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Zaterdag 21 april was ik op uitnodiging van Efe Wernet(Futsal Marum) aanwezig bij de slotavond van het door de KNVB georganiseerde Futsaltoernooi voor B-junioren.

Johan Staal

Een toernooi met twaalf deelnemende clubs waarvan er op de slotavond echter vijf(!) zich wel of niet afgemeld hadden. Een klap in het gezicht van de organiserende vereniging, in dit geval Drs. Vijfje. Vijf clubs, waaronder zaalvoetbalbolwerken als Leekster Eagles en Avanti Stiens, voldeden dus ‘gewoon” niet aan hun sportieve plicht. Een zeer kwalijke zaak want de reden is,en ik kan het niet anders uitleggen, we kunnen niets meer winnen dus komen we gewoon niet opdagen.

Vijf clubs die niet verschijnen betekende dat er weer een nieuw speelschema opgesteld moest worden voor de overige zeven wel aanwezige verenigingen. Leuk voor de organisatie dankzij een stukje desinteresse van de bovenste plank van vijf clubs richting een slotavond van een toernooi dat door de KNVB goed opgezet was maar door deze mislukte finaleavond in een deceptie eindigde. Beleving is weer het toverwoord want daar draait het tegenwoordig allemaal om. Spelers of speelsters tekort en dan maar gewoon afzeggen is al de normaalste zaak van de wereld geworden En het rare is, het wordt nog getolereerd ook. Want de ‘grappen en grollen’ van deze vijf verenigingen op zaterdag 21 april zijn helaas geen uitzondering maar is op bijna iedere clubsite al een standaardbericht waar alleen de naam van het team maar in veranderd hoeft te worden. Het is hier al eerder gezegd, en Efe Wernet noemde het ook in zijn verslag, KNVB doe daar wat aan!

Steeds vaker worden wedstrijden verplaatst of komen clubs zoals zaterdag in sporthal Lewenborg clubs niet opdagen, om aan hun sportieve plichten te voldoen. Het is hier eveneens al vaker gezegd maar naar mijn idee zijn er zowel op het veld als in de zaal verenigingen actief die er helemaal niets van begrijpen.Die de jeugdafdeling als een noodzakelijk kwaad zien maar ook niets meer en wat eigenlijk te triest voor worden is. Want als vereniging moet toch het schaamrood op je kaken staan als een team niet komt opdagen op de slotavond van een toernooi waar je verder aldoor aan mocht deelnemen.Een zware schaduw noemde Efe Wernet het en dat is nog zacht uitgedrukt want het is een regelrechte schande dat vijf teams gewoon niet komen opdagen. Een schande omdat, en dat durf ik wel te zeggen, ze er wel waren geweest als ze nog om de drie eerste plaatsen hadden meegestreden. Ik hoop dan ook dat de KNVB hier lering uittrekt en er tot over gaat om teams die op deze wijze met hun sportieve plicht omgaan niet meer uit te nodigen. Want wat een mooie afsluiting van een prachtig seizoen had moeten worden werd dankzij de ‘inbreng’ van de vijf afwezige clubs een regelrechte aanfluiting!