Germain Beck geeft antwoord op de vraag van Puurvoetbalonline.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Gisteren gaf ik mijn mening over onze anonieme ‘vrienden” op www.tweenul.nl die nu weer klaar stonden met het hun oordeel over de overstap van Germain Beck die naar ON vertrok. Ik gaf aan dat ik Germain zelf zou vragen waarom hij bij Achilles 1894 vertrok en voor Oranje Nassau ging voetballen. Hier volgt het antwoord van Germain, wat ik super vind, en ik hoop dat onze anonieme vrienden van Twee Nul daardoor ook bevredigd zijn,

germain

Hallo Johan,

Je wilt graag weten wat de exacte reden van mijn overgang naar ON is. Daar geef ik natuurlijk graag antwoord op. Voordat ik dat doe wil ik toch even mijn voetbalgeschiedenis in kaart brengen. Het lijkt nu net alsof ik elk jaar van club verwissel en dat is zeker niet het geval.

Ik heb 7 jaar bij Achilles 1894 in het 1e gespeeld en daarna 5 jaar bij ACV 1. Door onenigheid met de toenmalige trainer moest ik noodgedwongen op zoek naar een andere club. Als dat niet was gebeurd dan was ik echt niet vertrokken bij ACV. Mijn nieuwe club werd Harkemase Boys waar ik na een jaar te hebben gespeeld te horen kreeg dat mijn contract niet werd verlengd. Wederom moest ik noodgedwongen op zoek naar weer een nieuwe club. Ik ben toen met nog wat vrienden gaan voetballen bij Dio Groningen (1e klasse). Sportief was dat een goed jaar. We werden kampioen maar voor de rest kent iedereen de verhalen van Dio wel lijkt mij. Trainer die ermee stopte etc. Ik was er helemaal klaar mee en ben toen naar mijn ouwe club Achilles gegaan met het idee om daar tot mijn einde carriere te blijven spelen. Gedurende het jaar merk je dat je toch nog ambitie hebt om hoger te spelen of tenminste om de prijzen wil spelen. Een paar weken geleden belde een goede vriend van mij (Jeffrey Wu) die speelt bij ON of ik niet gezellig bij ON wilde komen spelen. Hij kon niet garanderen dat ze in de hoofdklasse bleven maar ON ging er wel alles aan doen. De keuze was voor mij dan al snel gemaakt. Gezellig met vrienden spelen en nog op hoog niveau of anders volgend jaar voor de titel spelen in de 1e klasse.

Het lijkt mij dat het beeld van clubhopper nu iets is veranderd al zijn het nog steeds wel wat clubs :)

Gr. Germain