David, Job en Ulco over het succes van Futsal Winsum

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

David Hiariej, Ulco Brinkhuizen en Job Tigelaar werkten dit seizoen mee aan een van de rubrieken van Puurvoetbalonline. Het trio staat met Futsal Winsum op de drempel van de eredivisie dat vrijdag 20 april in de wedstrijd tegen Futsal Heerenven gerealiseerd kan worden.

aaadh1aaajob1aaaaub1

      David Hiariej                        Job Tigelaar               Ulco Brinkhuizen

Team smeden

Een prachtig seizoen wordt dan op een hele bijzondere manier afgesloten waar David, in het interview dat hij op 10 oktober 2011 aan Puurvoetbalonline gaf nog niet aan dacht maar waar in hij  had hij toen al een vooruitziende blik had. ‘ Aangezien het een nieuwe groep is met individueel sterke spelers moeten we als team nog groeien. Gezien de korte voorbereiding ben ik tot dusver uiterst tevreden met het vertoonde spel. Het voornemen is om van dit groepje een team te maken en dan kan er zeker wat moois ontstaan in Winsum.”

Bindende factor

Een uitspraak die klopt als een bus want er kan wat moois ontstaan in Winsum vond  ook Ulco Brinkhuizen in november 2011 die in het interview aangaf zijn trainer David Hiariej  een duidelijk bindende factor te vinden. ‘De rol van David is heel belangrijk. Wij hebben in onze selectie jongens met uitzonderlijke kwaliteiten, die wedstrijden kunnen beslissen. Maar als het een keer niet loopt heeft David ons verschillende dingen geleerd om op terug te vallen. Daarnaast is David een goede trainer omdat hij weet hoe hij met zijn spelers moet omgaan. Doordat hij goed bij de spelers ligt, ga je voor je trainer door het bekende vuur.”

Trots

Een uitspraak die overigens gedeeld werd door Job Tigelaar die samen met doelman Marc Kruger al vanaf het begin voor Futsal Winsum uitkomt en ongelofelijk trots is op datgene wat Futsal Winsum heeft bereikt. ‘Echt super wat hier in Winsum tot stand is gekomen waar we 20 april de kroon op kunnen zetten. Een geweldig resultaat waar we met volle teugen van moeten genieten vind ik persoonlijk.”

Eredivisie

Dat zal zeker gebeuren vrijdag 20 april als de Ripperdahal te klein zal zijn om alle toeschouwers te bergen. Want ‘iedereen” wil erbij zijn als Futsal Winsum dat gaat bereiken wat negen jaar geleden voor onmogelijk was gehouden, het bereiken van de eredivie!