Mijn mening: Futsal Winsum is juist niet 'arm

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

‘Arm” Futsal Winsum op weg naar de eredivie las ik boven een artikel op www.tweenul.nl. Een kop die de waarheid echter niet dekt in mijn beleving want is Futsal Winsum wel 'arm" 

Johan Staal

 Als we het bekijken richting de eventuele tegenstanders in de eredivisie denk ik het niet. In het artikel viel namelijk te lezen dat de voetballers bij Futsal Winsum contributie betalen en dat er verder in de eredivisie clubs uitkomen die hun flink betalen. Dat is prachtig dat die clubs dat doen maar in mijn beleving zijn ze dan echter niet rijk. Succes kopen, op de langere termijn werkt het niet behalve in het betaalde voetbal omdat de FIFA en UEFA boter op hun hoofd hebben. Die laten toe dat clubs met werkelijk torenhoge schulden, zoals Barcelona en Real Madrid, ieder jaar weer succes hebben in de Champions League en verder toelaten dat er op grote schaal gefraudeerd wordt in de diverse nationale competities. De nationale bonden waar de KNVB er een van is. Een bond die er soms ook weinig van begrijpt en bijvoorbeeld niet ziet dat de Jupiler League in Nederland op sterven na dood is. Die toestaat dat er in het amateurvoetbal op grote schaal betaald wordt waarbij de toegestane vergoedingen ruimschoots overschreden wordt. Een suikeroompje hier en een suikeroompje daar en klaar is Kees, alles is weer voor elkaar. In de eredivisie van het Futsal is dat natuurlijk precies eender en wordt er met bedragen gesmeten waar je echt van schrikt. Dat betekent echter niet dat die club rijk is, in tegendeel juist want je bent afhankelijk van derden

We kunnen het vergelijken met het kopen van een nieuwe auto. Als ik Martine naar Mercator breng, en terug rij naar Ezinge komen er altijd wel een paar reclameblokken voorbij. Ik zit bij het beluisteren van de reclames bijna in de radio want je gelooft je oren niet. Nu kopen de helft eind 2014 betalen, geen rente op de financiering, en je mag ook de kleur zelf uitzoeken. Ik zou zeggen niet doen want een stem aan het einde van het bericht zegt, lenen kost geld. Dus Futsal Winsum laat je niet ‘gek” maken en blijf een ‘arme” club waar de spelers contributie betalen en doe dat wat mag.. Als alles volgens plan verloopt wordt er vrijdag 20 april rond 22.00 uur geschiedenis geschreven in Winsum. Dan wordt een droom werkelijkheid en is Futsal Winsum voor even de ‘rijkste club ter wereld” wat ze van harte gegund is!