Mijn mening over 'Gunter Netzer en andere anoniemen en een verzoek aan Ard Torrenga

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Ik dacht, nadat ik thuis kwam van een bezoek aan Sportpark Hoogkerk, ik ga even een uitsmijtertje eten en ondertussen eens de reacties op www.tweenul.nl lezen die daar op de ingezonden brief van Cees van der Meent waren binnengekomen.

Johan Staal

Twintig stuks waren het er waaronder die met anonieme en nietszeggende namen als Stuurlui en Kwakzalver. Een naam die ik er tussenzag staan bevreemde mij en dat was die van Gunter Netzer. Ik dacht in een vlaag van ‘verstandsverbijstering” het zal toch niet dat Gunter Netzer zich met deze ingezonden brief bemoeit. Gunter Netzer de geweldige voetballer, die onder andere met Borussia Mönchengladbach en Real Madrid grote successen behaalde zou die echt gereageerd... De reactie van de ‘oud-prof” was als volgt

 Ik proef vooral frustratie uit het verhaal van de Cees van de Meent. Of deze terecht is, daar kan ik niet over oordelen. Ik heb de wedstrijd niet gezien en de beste man nog nooit zien fluiten. Wat betreft de assistent-scheidsrechters: dat blijft een doorn in het oog, uitzonderingen daargelaten. Heb het idee dat de afspraken die scheidsrechters met deze mannen maken, nooit langer dan een paar minuten blijven hangen. Misschien de buitenspelregel maar afschaffen op een lager amateurniveau, scheelt een hoop frustratie. Na alle negatieve reacties over dhr. Smedes, ben ik wel benieuwd of er volgens jullie ook goede scheidsrechters rondlopen op dit niveau, 1e en 2e klasse? Zo ja, wie dan?

Dit zijn geen woorden van Gunter Netzer maar van een van de vele anonieme vogels die onder een schuilnaam maar door blijven blaten en daar gek genoeg van www.tweenul.nl ook nog eens de ruimte voor krijgen. Alleen Klary Schepel was zo eerlijk om haar eigen naam te noemen wat toen werd gevolgd door Ard Torrenga. Maar goudvis en al die andere anonieme schrijvers … ik walg er van en is iets wat nooit op www.puurvoetbalonline.nl. zal gebeuren. Open en eerlijk zijn is de boodschap wat helaas niet altijd begrepen wordt. De mail van dhr. Van der Meent heb ik geplaatst omdat ik vond dat hij daar recht op had. Vervolgens een mail teruggestuurd met dat hij inderdaad gelijk had toen hij stelde dat hij puur op eigen titel sprak.

Tweede mail

Ard Torrenga stuurde ik ook  een mail omdat hij vond dat Jan Pier dankzij een wedstrijd in het regioteam precies wist hoe hij er voor stond qua blessure en Puurvoetbalonline, ik dus, onzin sprak. Dat iemand vindt dat ik onzin verkoop mag, maar onderbouw het dan! Ook niet onbelangrijk was in dat stuk van Ard dat Jan had gescoord tegen Hunsingo. Uit zijn woorden maak ik op dat als je scoort je ook weer fit bent. Moet je tegen mensen vertellen die ernstig ziek zijn, als een voetballer scoort is hij weer fit. Die kijken je aan alsof je zeven dagen aan een stuk door gezopen hebt!  Normen en waarden vervagen want aan spelers trekken is iets wat hand over hand toeneemt en waarbij de waan van de dag regeert. Personen met meerdere petten op zijn voor diverse clubs actief, waar ik niets van begrijp. Op www.viboa.nl las ik dat Ard Torrenga, nu nog trainer van VIBOA B1, naar PKC vertrekt. Dat kan, daar is niets mis mee, maar ik vind het raar dat je dan vanuit diverse kanalen hoort dat je als trainer diverse spelers van je eigen team wilt meenemen naar PKC. Dat zou kunnen als PKC ook een volwaardige jeugdafdeling heeft wat echter niet het geval is. En zelfs dat maakt niet uit want iedereen doet alles op zijn eigen manier en dat moet je respecteren of je het er mee eens bent of niet. Een voetballer die nu in de B-junioren van VIBOA voetbalt KAN ECHTER NOOIT IN EEN KEER DOORSTOTEN NAAR PKC1. Dat bestaat niet!

Daarom Ard, doe dat niet maar probeer de jeugdspelers daar te laten voetballen waar ze horen en jij weet als geen ander, talent komt echt wel bovendrijven maar geef ze de tijd en de ruimte in hun eigen vertrouwde omgeving.

Johan