Waar een mooie club groot in kan zijn

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Als verslaggever bereid ik mij altijd voor op een wedstrijd waar ik namens de Ommelander Courant bij aanwezig ben. Even de clubsite van de beide verenigingen bezoeken is daarbij een vast ritueel. Dat gebeurde ook voor het duel Kloosterburen- Usquert waarbij ik onderstaand artikel las wat door voorzitter Ron Bolt geschreven was. Een artikel waar ik het echter Niet mee eens ben. De kop luidde namelijk: Waar een kleine club groot in kan zijn en dat klopt niet!!!!

Kloosterburen1

Het is lente en men krijgt weer zin om buiten wat te gaan doen. Ook binnen onze vereniging begint het dan weer te jeuken om op het sportpark wat te gaan doen.
Op vrijdag 16 maart jl organiseerde het Oranje fonds een doe dag voor vrijwilligers, NL Doet. Het is dan de bedoeling dat je vrijwilligers werft om op deze dag een bepaalde klus te doen.
Net als andere jaren hadden wij een klus aangemeld en ook dit jaar is ons 500.- euro toe gekend door het Oranje fonds om zaken op het sportveld te verbeteren.
We hebben energie zuinige tl lampen verwisseld in de kantine, de reclameborden zijn schoon gemaakt, de rommel rond om het sportveld is opgeruimd, bekers zijn opgepoetst en in diverse beker kasten geplaatst, er is een extra ontvanger buiten gemonteerd voor de tv en er zijn anti inbraak strippen geplaatst. Er waren ongeveer 12 vrijwilligers aanwezig, grote klasse.
Een andere activiteit waar we de afgelopen weken mee bezig zijn geweest is het veldje achter het kleedgebouw. De gemeente heeft vorig jaar alle bomen daar weg gehaald en daar wat grond opgegooid met de bedoeling om het in te zaaien met gras voor een speelveldje. Door het succes van de keeperstraining op dinsdag, dit loopt als een trein, hebben we behoefte op dinsdag op meer ruimte. In het bestuur is het idee ontstaan op het veldje achter het kleedgebouw hier voor te gaan gebruiken mits dit is te organiseren. Na overleg met wat boeren en een kraanmachinist ontstond er al gauw een enthousiast plan en dit plan werd ondersteund door de gemeente.
Onze kraanmachinist Roland Staal is er een groot aantal dagen en uren mee zoet geweest, maar het resultaat kwam snel in beeld. Onze super Boeren Eise Halsema en Jan Scholtens waar er als de kippen er bij om Roland te onder steunen.Er werden kosten nog moeite bespaard om de klus te klaren om er een pracht veld van te maken en dit is zeker gelukt. De gemeente gaat het nu inzaaien. Vrijwilligers hebben de rest wortels opgeruimd op een vrijdag avond.
De kraan was geleend van een andere super Boer Menno Rietema en deze hebben we tussen door even getrakteerd op een lekker warm visje en een krat bier voor zijn mensen. De heren Halsema en Scholtens hebben belangeloos hun tractoren en werktuigen beschikbaar gesteld, geweldig werk heren en de gemeente heeft ook zijn best gedaan om te helpen met het afvoeren van de wortels. Nu nog afrekenen met Menno voor de diesel olie en een kleine reparatie aan de kraan en dat viel ook mee. Menno: Jullie zijn met elkaar geweldig bezig, ik ben een kijkje gaan nemen en jullie hebben een geweldig sportpark waar Kloosterburen trots op kan zijn. Ik doe dit ook belangeloos en ik sponsor dit jullie. Ik heb niets met voetbal, maar jullie zijn zo enthousiast met elkaar en doe dit daarom graag. Menno bedankt!!!!
Geweldig, warme vis, een krat bier, 1 paar voetbalschoen en 2 paar scheenbeschermers verder hebben we bijna een pracht veld en nu maar inzaaien !!!!!!

 Mooie club

Natuurlijk snap ik wat Ron bedoelt en hij heeft absoluut gelijk, maar ik vind Kloosterburen geen kleine club maar een, in figuurlijk opzicht, grote club. Een club met een zelfwerkzaamheid die zijn weerga bijna niet kent. Ik heb er gevoetbald, trainingen verzorgd en kom er nu regelmatig voor de Ommelander Courant dus ik ken de vereniging. Gisteren, zaterdag 14 april trof ik Louwe van der Horn bij VVSV’09- FC Grootegast. Louwe is een trouwe bezoeker van wedstrijden van Kloosterburen en hij vroeg waar ik de volgende dag heen ging. Kloosterburen- Usquert was mijn antwoord en we raakten in gesprek over de voetbalvereniging Kloosterburen en opeens maakte Louwe de volgende opmerking: ,,In Kloosterburen hebben ze alles prima voor elkaar.” Even was het stil en keek ik de man met het hart van goud aan en we zeiden het bijna tegelijkertijd, Kloosterburen is een mooie club!