Mijn mening over een ingezonden brief op www.tweenul.nl

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Een ingezonden brief op de site tweenul wekt altijd mijn nieuwsgierigheid, helemaal als het om twee ploegen gaat, PKC’83 en VIBOA, die je dit seizoen beide een keer hebt zien spelen.

Johan Staal

De schrijver, dhr. C van der Meent, beweert in zijn brief dat scheidrechter Smedes gemeen gefloten zou hebben tijdens de wedstrijd PKC’83- VIBOA. Voorop gesteld ik ben niet bij het duel aanwezig geweest, en kan dus niet beoordelen hoe scheidsrechter Smedes gefloten heeft. Maar ‘gemeen” fluiten kan ik mij niet voorstellen want dat zou echt heel slecht zijn. Wat ik mij wel kan voorstellen, in de sociale media van tegenwoordig blijft niets verborgen, dat er hem bepaalde geluiden bereikt hebben waarin zijn arbitreren voorafgaand aan dit duel op een ‘klote” manier werden ‘besproken. Niet netjes is nog zacht uitgedrukt en jammer voor het voetbal en het scheidsrechterskorps in het bijzonder. Dhr. Van der Meent geeft in zijn ingezonden brief aan dat Smedes beter kan stoppen als hij een wedstrijd ingaat met de intentie gemeen te fluiten. Wat een, sorry van het woord, kut-opmerking. Dan zijn er nog wel veel meer personen die beter met hun ‘rol” in de voetbalwereld kunnen stoppen maar daar gaat het nu niet om. Een verlies hoor je groot te dragen wat Franz Beckenbauer deed in 1988 toen hij de spelersbus van Oranje instapte om ze te feliciteren met het bereiken van de finale.

Ik snap best dat dhr. van der Meent graag met PKC naar eerst de hoofdklasse, en wie weet in de toekomst, wel naar de topklasse. Dat is een prima doelstelling waar niets mis mee is.Ook over de wijze van ontvangst bij PKC’83 kan en wil ik geen oordeel geven om de simpele reden dat ik er nog nooit geweest ben. Wat mij echter wel stoort is dat een vereniging niet de moeite neemt om een keurig verstuurde mail niet te beantwoorden. Een mail van een site die het amateurvoetbal in Groningen promoot en misschien, en dat mag want daar is iedereen vrij in, niet serieus genomen wordt. Dat is echter ook mijn oordeel over de ingezonden brief op de website www. tweenul.nl waar ik op die bewuste site niet op reageer. Deze ingezonden brief, misschien uit teleurstelling over het resultaat geschreven, is in mijn beleving namelijk NIET de juiste manier om het amateurvoetbal in onze mooie provincie te promoten