Mijn mening: Corenos –Noordwolde was geen toneelstuk maar is een drama op de sociale media!

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

De toon is gezet voor de volgende wedstrijd tussen Corenos en Noordwolde viel te lezen op de diverse sociale media.

Johan Staal

Toneelspelers, schoppers, opzoeken wat de scheidsrechter toestaat en meer van dat soort ongein viel er te lezen via Facebook en Twitter. De twitters en reactie op www.corenos.nl logen er niet om waardoor ik nu al nieuwsgierig ben naar de Ommelander Courant die dinsdag weer op de deurmat valt. Maar wat een poppenkast allemaal en wat speelt de ‘sociale” media daar weer een discutabele rol in.

Het is vaker gezegd, anonieme praters moeten hun mond houden want als iemand zijn naam niet durft te noemen moet welke site dan ook er direct klaar mee zijn en het bericht niet plaatsen. Geen geneuzel van anonimiteit maar je naam noemen zodat hij of zij zich kan verdedigen.

Op Facebook zette Noordwolde- speler Anthony Buist de toon waar, en daar komen we weer, ik vind dat de clubs hier een rol in moeten spelen. Ophouden met elkaar te beledigen in de sociale media want ook de vereniging waarvoor je speelt wordt op die manier in diskrediet gebracht. De termen die Anthonie gebruikte herhaal ik hier niet maar ik ben wel zo eerlijk om te zeggen dat als hij dat over mijn ‘cluppie” had gezegd ik die opmerking wel even op mijn harde schijf had geparkeerd en zeker even zou ‘gebruiken” in een volgende confrontatie.

De toon is gezet is een opmerking die ik wel durf te maken en dat is jammer want dat moet niet zo zijn. Bij sport hoort winnen en verliezen waarbij je, en dat valt niet altijd mee, je verlies groot moet dragen en een zege moet koesteren. Dankzij de sociale media vervagen ook daarin de normen en waarden helaas en dat is gewoon jammer. Na een wedstrijd hoef je geen ‘vriendjes” te zijn maar uren later nog ‘doorzeiken” op Facebook en Twitter slaat echt helemaal nergens op!