Puurvoetbal op bezoek bij Jan

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Dit bezoek aan Jan kwam dankzij de problemen bij Vodafone wat moeizaam tot stand maar op Goede vrijdag arriveerde ik toch rond de middag bij mijn voetbalvriend in Bedum.

1328693909NFoto Jan

Een kort bezoek, zo hadden we afgesproken want zo sms’te Jan, lange bezoeken lukt even niet. Geen probleem uiteraard en we spraken een tijdslimiet van 15 minuten af. Bij binnenkomst werd al snel duidelijk de ‘wedstrijd” van 15 minuten verlengd zou worden want praten over voetbal is een van de beste medicijnen die er ooit is uitgevonden is volgens mij. Via blessuretijd, verlengingen en penalty’s kwam al snel de vraag hoe ik over de kansen van CVVB richting de nacompetitie dacht.

Gezien de stand op de ranglijst is het niet ondenkbeeldig dat CVVB in de nacompetitie komt Jan maar een plaats net naast het potje kan ook gebeuren met straks twee doordeweekse uitwedstrijden in Friesland: Ja inderdaad, dat komt er ook nog eens bij maar de kans is aanwezig dat ze het halen denk jij.

Ja, natuurlijk en dan, samen met VIBOA, doorstomen naar de hoofdklasse: Laat dat alsjeblieft niet gebeuren want dan wordt ze het lachertje van de hoofdklasse.

Wat is dit Jan, daar moet je toch voor gaan: Sportief moet je altijd voor het hoogste gaan begrijp me goed maar onze accommodatie in Bedum is absoluut hoofdklasse onwaardig! Daar ben je al het lachertje van de hoofdklasse mee wat ook een beetje op VIBOA van toepassing is overigens.

Jij bedoelt de entourage rond bijvoorbeeld het hoofdveld: Exact want dat is bij beide clubs hoofdklasse onwaardig. Begrijp me goed daar kan niemand wat aan doen maar als vereniging moet je qua organisatie en entourage er tegenwoordig helemaal klaar voor zijn want anders moet je vrezen dat je een seizoen meemaakt wat je meer ellende dan plezier brengt.

Uit jouw woorden begrijp ik dat je VIBOA en CVVB geen bak ellende gunt: Klopt, het zijn twee prima georganiseerde clubs die ook qua jeugd het goed voor elkaar hebben en dat moet je niet weggooien met een jaar in de hoofdklasse voetballen waar je niets te zoeken hebt.

Maar Jan even een ander onderwerp Feyenoord op weg naar de titel: Nee dat gaat het niet worden Johan. De positie die ze nu innemen is al fantastisch met dank aan Guidetti.

Alleen Guidetti of is er meer dat Feyenoord er weer bovenop heeft gekregen: Ronald Koeman is precies op het goede moment gekomen. Als die wat zegt in de kleedkamer dan is het stil kan ik je verzekeren. Mario Been heeft dat niet over zich dus wat betreft had Martin van Geel dat samen met de selectie goed gezien.

Zo vind ik Ron Vlaar ook meer een leider geworden onder Koeman geworden: Helemaal met je eens. Vlaar snapt nu dat je ook af en toe even de botte bijl moet hanteren want dat is hem door de technische staf, met alleen maar winnaars wel duidelijk gemaakt.

 Geen Feyenoord kampioen Jan maar wie dan wel: Ik denk dat PSV het wordt maar eerlijk gezegd hoop ik dat niet. Dan toch liever AZ of Ajax. Hoewel, AZ wordt een lastig verhaal want die zijn zo langzamerhand aan het einde van hun Latijn denk.

Klopt waarbij ik niet hoop dat ze ook nog play off’s moeten spelen: Nee, AZ verdient dat zeker niet die moeten bij de eerste vier eindigen. Die club heeft een wereldprestatie neergezet door en sportief goed te presteren en financieel alles weer goed op de rails te hebben. Alleen daarom moet AZ bij de eerste vier eindigen en daarmee rechtstreeks Europa ingaan.

Andere vraag, hoe is het met Rob, wat ‘spookt” die op dit moment uit: Rob was vorige week nog op mijn verjaardag en toen had hij er net weer vier weken in het buitenland opzitten. Dan bezoekt hij ondere andere voetbalwedstrijden en stuurt hij mij filmpjes waarbij ik moet raden in welk stadion hij aanwezig is.

Ik begreep trouwens dat we jou, zo gauw het wat beter weer wordt, weer langs de lijn kunnen verwachten of heb ik dat verkeerd begrepen: Nee dat heb je goed gehoord. Ik heb al geoefend en ik kan het zeker anderhalf uur volhouden langs de lijn in mijn rolstoel dus laat de hogere temperaturen maar komen.

Je weet Jan veel tussen ons blijft ‘off the record” maar nu stel ik je een persoonlijke vraag. Ben jij niet verbaasd over jezelf: Als ik eerlijk ben wel. Ik stel mij echter steeds weer een nieuw doel waar ik naar uitkijk en tot nu toe pakt dat steeds prima uit. Je moet je altijd een doel stellen in je leven want als je dat niet meer doet dan kun je er beter mee stoppen en dat ben ik nog niet van plan.

Dat is alleen maar goed denk ik en dat zou iedereen moeten doen: Inderdaad maar wij weten allebei dat het helaas vaak zo niet werkt Johan.

Toch zijn doelstellingen belangrijk want dat merk ik ook met Puurvoetbalonline. Als ik naar de bezoekersaantallen en pageviews kijk dan blijft het maar stijgen zodat ik mij doelstellingen steeds weer mag bijstellen: Wat zijn de aantallen nu dan als ik vragen mag.

Nadat we op 20 december 2009 begonnen met Puurvoetbalonline hadden we op 14 oktober 2011 100. 000e bezoekers getrokken met een site over het amateurvoetbal in Groningen. Nu zijn we bijna zes maanden verder en zijn daar alweer 65.000 bijgekomen. Dat betekent dat we dit jaar nog ruim over de 200.000 bezoekers heen zullen gaan: Dat is inderdaad een beste stijging Johan.

Dat klopt maar dat bedoel ik met doelstellingen. Ik ben wel trots maar niet tevreden. De volgende zes maanden moeten dus meer dan 65.000 opleveren als je begrijpt wat ik bedoel. De lat moet dus hoger: Want www.puurvoetbalonline.nl moet een begrip worden in de gehele provincie Groningen begrijp ik uit jouw woorden.

Sommige mensen hebben aan een half woord genoeg Jan en daar ben jij een van maar je hebt inderdaad gelijk Puurvoetbalonline moet en zal een begrip worden in de gehele provincie Groningen en omstreken: Dat antwoord had ik wel verwacht moet ik eerlijk zeggen maar wel relativeren alles maar weer eens Johan, ik wens jou eerst fijne paasdagen.

Ik jou ook Jan en dat gaat helemaal goed komen want ik ben dit weekend alle drie de dagen bij een voetbalwedstrijd aanwezig dus mijn paasdagen zien er goed uit. Maar we houden contact Jan en jij ook fijne dagen met allen die je dierbaar zijn : Dank en we houden zeker contact!!