puurvoetbalonline in gesprek met Niels van der Weerd (trainer VVK-zaterdag1)

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Niels van der Weerd is trainer van VVK en zijn team speelde dinsdagavond het inhaalduel tegen Stedum. Een benauwde zege werd het maar de VVK-trainer was blij met de drie punten.

369796 100000105409821 1881532999 n

 Een 3-2 zege dus een moeizaam verhaal denk ik Niels: Dat klopt helemaal want we kwamen met 3-0 voor en dan denk je dat zijn drie punten. Stedum kwam echter terug tot 3-2 en mistte in de 88e minuut nog een penalty.

Duidelijk dus drie punten in de tas voor VVK en wegwezen: Inderdaad want nadat Stedum de 3-1 maakte was het bij ons echt een drama en als je dan niet uitkijkt dan verspeel je ook nog drie belangrijke punten.

Jullie doen na de winterstop weer aardig mee in de strijd om het kampioenschap: Ja gelukkig wel want daar zag het een tijdje niet naar uit moet ik eerlijk zeggen. Nu gaat het echter crescendo en daar ben ik erg blij mee.

Ik heb het even opgezocht Niels de laatste zes wedstrijden 18 punten betekend, een ijzersterke serie: Mee eens en dat leeft ook in de groep en ik verwacht dan ook nog mooie dingen richting de slotfase.

Geen tweede periode voor jullie denk ik overigens: Dat verwacht ik ook niet want ik denk dat de strijd om de tweede periode tussen Poolster, De Fivel en GEO zal gaan.

Ik dacht dat het over acht speelrondes ging maar de laatste twee periodes gaat over negen: Dat klopt want in de negende speelronde spelen wij uit bij Poolster, VVS ontvangt GEO en moet De Fivel naar De Pelikanen dus drie belangrijke duels!

Dat maakt het alleen maar leuker Niels een beetje vuurwerk in het amateurvoetbal kan geen kwaad Hahaha, dat is waar want dat vind ik ook leuk aan de periodekampioenschappen, je kunt met een leuke serie opeens weer uitzicht hebben op een plaats in de nacompetitie.

VVK vol voor de titel dus en daarnaast met een schuin oog richting de derde periode: Ja! We gaan ervoor en proberen zaterdag in onze thuiswedstrijd tegen TEO de 7e opeen volgende zege te behalen.

Ik heb ondertussen, via de KNVB, antwoord op jou vraag of het doelsaldo bepalend is bij een gelijk aantal punten en inderdaad het doelsaldo is dan bepalend: Oke dan zet ik mijn geld wat de tweede periode op De Fivel.

We gaan het de komende weken zien Niels en wens ik jou succes met VVK zaterdag tegen TEO: Dank Johan en we spelen zaterdag 14 april tegen Ezinge in Feerwerd. Ben jij er dan bij voor de Ommelander Courant.

Geen idee Niels, zoals je weet laat ik mij graag verrassen op de maandag wat mijn wedstrijden waar ik heen mag betreft: Oke ik snap het maar tot binnenkort op de velden!