VIBOA: "GO FOR THE FLOW"

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Zoals iedereen wel weet kom ik ieder weekend minimaal op twee sportcomplexen ergens in het verspreidingsgebied van de Ommelander Courant, of daarbuiten.

Viboalogo

In ‘ons” gebied is er de laatste weken een naam die ik veelvuldig hoor en dat is die van VIBOA. Dat is niet vreemd want de zaterdagclub uit Winsum gaat als een speer, brandweer, tierelier, hoe je het ook maar wilt noemen. Zaterdag werd koploper HZVV verslagen en iedereen mag het elftalleidster Klary Schepel navragen, ik had het Klary voorspeld.

‘Go with the flow” geldt op dit moment voor VIBOA want de resultaten van de hoofdmacht werken door binnen de hele vereniging. Het is wat dat betreft lente in Winsum want er zijn meer teams van VIBOA die nog meestrijden om de prijzen. Bert de Vries, een van de leden van de commissie voetbalzaken, schreef er op www.viboa.nl  een artikel over en duidelijk voelbaar, Bert is trots. Daar heeft hij ook alle reden toe want dat kwam in het interview dat ik met Bert en Jelis Schuiling had, waar deel 3 deze week van zal verschijnen, enkele weken ook naar voren. Trots om het feit dat een duidelijke visie resultaten oplevert waar clubs als VEV’67 een voorbeeld aan nemen. Als we het onderstaande artikel van Bert lezen dan kom je tot de conclusie dat er richting de slotfase nog mooie dingen kunnen gebeuren binnen VIBOA waarbij Bert de realiteit niet uit het oog verliest:

1e Elftal

Bekijk je de verschillende ranglijsten dat staat ons mogelijk nog een hoop spektakel te wachten, laten we beginnen met het 1e , wat een ongekend seizoen tot dusverre, iets wat we, denk ik, nog nooit beleefd hebben in de historie van de club. Viboa 1 op de 2e plaats op ruime achterstand op HZVV, maar wel ditzelfde HZVV volledig van de mat gespeeld, en een riante voorsprong op nummer 3. Viboa kan de nacompetitie bijna niet meer mislopen, maar het moet nog wel even definitief worden.

2e Elftal

Viboa 2 staat momenteel op de 4e plaats en zorgde afgelopen zaterdag voor een enorme stunt door onze buren uit Bedum hun 1e punten af te snoepen en hun feestje een week uit te stellen. Ondanks de wat mindere periode van de afgelopen weken, is ook voor het 2e de nacompetitie nog haalbaar. Zou een mooi resultaat zijn voor het trio (Willem, Gerke en Ben).

3e Elftal

Viboa 3 heeft al een periode op zak en is al verzekerd van de nacompetitie, maar de mannen van Bert willen meer, ze staan bovenaan en zijn niet van plan dit zomaar uit handen te geven. Grootste concurrent is “buur “ CVVB 3 dat gelijk staat met een wedstrijd meer gespeeld.

A-junioren

Dan komen we bij de A junioren, de mannen van Jakob staan nog steeds op kop van de competitie en met nog 5 wedstrijden te gaan bedraagt de voorsprong op concurrent Helpman 4 punten en nog een wedstrijd extra. Er moeten dus nog 3 wedstrijden gewonnen worden……

B-junioren

Tenslotte Viboa B1, de mannen van Ard en Rick, zijn al het gehele seizoen in een titanenstrijd verwikkeld met GRC Groningen. De Groningers staan 3 punten voor, maar de kraker GRC Groningen – Viboa staat nog op het programma en Viboa heeft een beter doelsaldo. Dus eerst de komende wedstrijden winnen en dan de El Clàsico. De nacompetitie kunnen ze in ieder geval niet ontlopen, maar ze doen het liever rechtstreeks.

Als je dit zo allemaal leest, zo schrijft Bert, dan is het toch heel bijzonder wat er allemaal bij VIBOA gebeurt. De club kan nog van alles verwachten in de slotfase van het seizoen 2011-2012. Maar er kan ook nog van alles misgaan, weet de oud-voetballer die eindigt met de zin: ‘ Wat is sport op deze manier toch boeiend en helemaal als het je eigen cluppie betreft. Een mooie afsluiter waarbij ik denk dat het een ‘VIBOA GO FOR THE FLOW” wordt.