Het favoriete shirt van Floor Slof(v.v.Bedum) en een beetje meer...

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Door de vraag wat als ‘voetbalmoeder” haar favoriete shirt was raakte ik met de moeder van de voetballer van Bedum E1, Jimi Hoeksema in gesprek en kreeg ik het met Floor Slof over hoe het met Jimi ging, de drukte op de zaterdag, het trainen bij de KNVB en kwam uiteraard haar favoriet shirt ook tersprake.

1333189917N431232 288494814553259 100001782298015 685979 1805930548 n

Goedemorgen, Floor even een vraag aan een ‘voetbalmoeder”, wat is jouw favoriet shirt: Dat is een lastige vraag. Moet het eredivisie zijn of buitenland of maakt dat niet uit.

Dat maakt niet uit mag alles zijn: Oke, dan ga ik voor het zwarte uitshirt van Barcelona. Dat vind ik echt een mooi shirt. Jimi heeft hem, weliswaar in een replica uitvoering, ook en ook als replica is er niets mis mee.

Hoe gaat het met Jimi trouwens: Prima hij voetbalt in de E1 van Bedum en traint bij de KNVB wat hij als zeer leerzaam ervaart.

Ik denk dat jij regelmatig meegaat maar hoe kijk jij daar als moeder tegenaan: Ik ervaar dat zelf ook zo. Er wordt de kinderen veel geleerd waarbij de sfeer als relaxt overkomt. Dat was bij FC Groningen toch iets anders waar in mijn beleving er meer druk op de spelers gelegd wordt.

Een BVO heeft een andere denkwijze want als KNVB-selectie wil je als team goed presteren en bij een club als Groningen hopen ze dat er ieder jaar een of twee spelers doorbreken richting de A-selectie: Dat zal inderdaad het verschil zijn wat het allemaal net even anders maakt maar ik merk aan Jimi dat hij zich beter voelt bij de trainingen van de KNVB.

Dat maakt door de samenwerking tussen de KNVB en FC Groningen ook weinig uit want als iemand daadwerkelijk een talent is dan wordt dat door de scouts echt wel gemeld aan hun collega, s van FC Groningen: Dat zal ongetwijfeld maar op dit moment gaat het prima zo.

Ik vind het trouwens jammer dat er vaak de nadruk op gelegd wordt wat een speler niet kan. Deel jij die mening: Ja die deel ik zeker want ik werk zelf met jonge kinderen en als je alleen maar gaat noemen wat ze niet kunnen zou dat niet best zijn. Een positieve benadering werpt altijd vruchten af.

Helemaal met je eens maar hoe is een voetballertje die in de E-junioren voetbalt daar zelf onder trouwens: Jimi wil lekker voetballen, is wel leergierig maar is verder iemand van, komt wat komt.

Een prima instelling dus en moeder veelvuldig langs de lijn: Ja uiteraard maar ik moet me met drie sportende ‘kids” vaak in drieën delen hahaha.

Dat is inderdaad lastig maar lukt vast wel: Ja, soms met veel pijn en moeite maar het plezier langs de lijn vergoedt veel hoor. Je treft altijd de nodige bekenden wat het extra leuk maakt natuurlijk.

Maar om even op het begin terug te komen, het zwarte uitshirt van Barcelona: Hahaha ja daar begonnen we mee toch. Dus dat wordt het!

1333189966N2011 12 FC Barcelona Official Away Mens Football Shirt 419880 010 A

Bedankt en veel plezier langs de lijn: Jij ook !