Puurvoetbalonline in gesprek met ..Jaap Dijkema (v.v.Stedum)

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Stedum heeft volgens Jaap Dijkema de stijgende lijn een beetje te pakken. Dat vertelde de Stedumer in het gesprek dat Puurvoetbalonline met hem had.

 1333026295N225567 223798574312504 100000470896137 896217 4621834 n

Goedemiddag Jaap, dat was een enerverende wedstrijd uit bij TEO: Dat mag je wel zeggen en voor ons een hele belangrijke overwinning. Maar de uitslag 4-5 oogt inderdaad spectaculair.

Een week eerder een punt tegen VVS waarover ik Leendert Nieborg hoorde zeggen dat jullie drie punten verdiend hadden: Klopt, die wedstrijd werd inderdaad beslist door twee blunders van de scheidsrechter. Maar aan de andere kant: je weet dat beslissingen in je voordeel maar ook in je nadeel kunnen uitvallen.

Vaak is het wel zo dat als je in de hoek zit waar de klappen vallen het vaker een nadeel is: Ja dat zegt men maar dat hoort bij het voetbal is mijn mening want aan het eind van de rit sta je toch waar je hoort te staan.

Zaterdag ook een mooi affiche in Stedum als Poolster op bezoek komt: Dat is zeker een leuk affiche en ik kan me daar nu al op verheugen moet ik zeggen.

Een wedstrijd met grote belangen voor beide teams want jullie hebben in de strijd om uit de gevarenzone te komen de punten nodig en dat geldt voor Poolster richting de nacompetitie voor een eventuele promotie: Inderdaad, dat maakt het duel nog eens extra beladen maar daar doen we het toch voor om dit soort duels te mogen spelen.

Over spelen gesproken, ik zag dat jij nu in de laatste linie speelt als rechtsback: Dat klopt! De trainer wilde meer opbouw van achteruit en kwam toen met deze optie. Ik moet wel zeggen dat ik wel even moest wennen op die positie. Het voordeel is dat ik wel meer ruimte heb en dat voetbalt wel prettig.

Twee lastige spitsen zullen dan regelmatig in jouw buurt verschijnen Jaap: Dennis van Dijk en Ronny Bakker zijn inderdaad twee lastige en gevaarlijke spitsen. Als verdediging weet je dat ze aan een klein kansje soms genoeg hebben dus moeten we scherp zijn zaterdag.

Ik merk dat jij er wel vertrouwen in hebt voor zaterdag: Absoluut, we gaan voor de drie punten want op Matthijs Colstee na hebben we een fitte selectie, dus Stedum is er klaar voor hahaha.

We gaan het zaterdag vanaf 14.30 uur zien Jaap want ik ben aanwezig namens de Ommelander Courant: Oke leuk! Zien we elkaar zaterdag.