Veel reacties op mijn mening selectiebeleid Regioteam Noord Groningen

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Mijn mening over het selectiebeleid van de Stichting Regioteam Noord Groningen heeft gezien de reacties veel stof doen opwaaien.

Johan Staal

Een beleid dat door velen geen beleid wordt genoemd sterkt mij in mijn mening dat ik er goed aangedaan heb om een discussie los te maken. Een discussie die hopelijk tot een verbetering leidt in de toekomst. Een toekomst waarin het promoten van het amateurvoetbal wat Puurvoetbalonline betreft centraal zou moeten staan.

Nadat ik mijn mening enkele dagen geleden had geschreven werd mijn idee  hoe ik het zou doen steeds concreter waarbij ik zeker niet het wiel weer wilde uitvinden. Vannacht, na thuiskomst van een prachtige avond in Kloosterburen, zag ik op Facebook dat er weer reacties binnen waren gekomen van trainers uit het amateurvoetbal. Door alle reacties kwam ik tot de conclusie dat het allemaal ‘heel simpel is als je maar logisch nadenkt”(citaat Johan Cruyff) en kwam ik tot het volgende stappenplan dat open staat voor op- en aanmerkingen.

Stap 1: Het gebied afbakenen waaruit de spelers geselecteerd worden wat in mijn beleving met 26 clubs in het verspreidingsgebied van de Ommelander Courant ruim voldoende is.

Stap 2: Bij alle verenigingen in dat gebied langs gaan om jouw visie richting het promoten van het amateurvoetbal in de regio nader uit te leggen.

Stap 3: Contact leggen met de trainers van de 26 clubs in de regio waaruit geselecteerd wordt.

Stap 4: Een netwerk van contactpersonen aanleggen die altijd bij wedstrijden van de club in kwestie aanwezig zijn wat een oud-speler, oud-trainer of een supporter met voetbalgogme kan zijn.

Stap 5: Alle clubs leveren maximaal één speler voor het regioteam wat altijd in samenspraak met de trainer van de speler gebeurt.

Stap 6: Er worden geen wedstrijden gespeeld tijdens de competitie dus starten halverwege mei t/m juni.

Stap 7: Clubs die eerst nog nacompetitie spelen leveren geen spelers

Stap 8: Maximale leeftijd spelers vaststellen. Zou bijvoorbeeld 25 jaar kunnen zijn zodat je tot een prima doorstroming van talent komt.

Stap 9: Het team speelt alleen maar tegen teams die minimaal in de tweede klasse spelen.

Stap 10: Na een cyclus van bijvoorbeeld vier oefenwedstrijden afsluiten tegen een beloftenteam van een BVO, of  een topklasser die in voorbereiding is op het nieuwe seizoen.

Dit is in grote lijnen hoe ik het zou doen waarbij ik duidelijk aangeef dat ik het wiel niet opnieuw wil uitvinden, niet bijdehand wil overkomen maar dat ik een discussie wil aanzwengelen waarin iedereen hetzelfde doel voor ogen heeft: het amateurvoetbal in de regio waar ik dankzij de Ommelander Courant en Puurvoetbalonline vele uren in door mag brengen naar een hoger plan te brengen waarbij ik de hoop uitspreek dat door de Stichting Regioteam Noord Groningen aan deze discussie deelgenomen wordt.