Mijn mening over: Het selectiebeleid van Regioteam Noord Groningen

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

In de donderdageditie van de Ommelander Courant kwam ik het bericht tegen dat het Regioteam Noord Groningen woensdag 28 maart het in Winsum op zal nemen tegen SC Loppersum.

johanfoto

Een wedstrijd om des keizersbaard maar dat maakt niet uit want dat zijn vriendschappelijke duels altijd. De selectie van coach Harry Torrenga kende weer een aantal verrassende namen want Jan Pier zat bijvoorbeeld  bij de selectie. De spits van Bedum heeft er precies 135 minuten competitievoetbal opzitten na een maandenlange afwezigheid door een enkelblessure. Jan vertelde zondag dat er voor Bedum belangrijke duels aankwamen richting een leuk slot van de competitie en dat hij daar graag bij wilde zijn. Ook gaf de voetballer aan dat hij tegen Veendam de volle negentig minuten had gespeeld omdat de wissels aan de kant van Bedum al noodgedwongen verbruikt waren. Dat betekent in mijn beleving dat Pier nog niet rijp is voor negentig minuten en dus niet bij deze selectie had moeten zitten. Jan Pier begrijp ik ergens ook nog wel, want Jan wil altijd spelen, maar soms met je spelers juist ‘beschermen” door ze een keer niet te selecteren.

Davy Jurna is een speler die qua capaciteiten zeker in deze selectie thuis zou horen maar de spits van CVVB is in Bedum op het tweede plan geraakt en zal CVVB na dit seizoen verlaten. Jurna, zo begreep ik althans, was wat dit seizoen betreft al min of meer gestopt.

De derde opvallende speler in het keurkorps van het Regioteam is echter iemand waar ik echt mijn vraagtekens helemaal bij plaats: Niek Nienhuis. Vooropgesteld, ik vind Nienhuis in potentie een fantastische voetballer die op dit moment echter niet voor de eerste selectie van Eenrum uitkomt. Tijdens de wedstrijd Eenrum- Blauw Geel ’15 werd de voetballer na 28 minuten gewisseld waar zijn in die wedstrijd zeer matige wedstrijdinstelling aan ten grondslag lag.

Drie voorbeelden die aangeven, althans dat is mijn mening, dat er niet goed ‘gescout” wordt door de Stichting Regioteam Groningen. Ik ken velen in de voetbalwereld die op bijna alle velden in Noord Groningen kind aan huis zijn en een elftal samen weten te stellen dat klinkt als een klok waarbij de handicap ook nog eens is dat de insider maar  één speler per club mag uitnodigen.

Over mijn mening had ik Harry Torrenga al een keer mondeling aangesproken waarmee ik niet beweer dat mijn mening het evangelie is. Ik vertelde Harry, die ik bij een wedstrijd van FC LEO trof waar zijn team enige dagen later tegen speelde, wat mijn definitie van scouten was.

We spraken over mijn standpunt en zijn standpunt waarbij we het niet helemaal eens werden. Deze keer heb ik per mail gereageerd want tot mijn verbazing, zie bovenstaande voorbeelden, is er nog niets veranderd.

Los van het feit of de trainers spelers willen afstaan zou ik  bijvoorbeeld Alfred Venhuizen van VVSV’09 eens gaan bekijken. De jonge aanvoerder speelt een goed seizoen en scoort als een tierelier. En zo kan ik tientallen opnoemen die misschien, eigenlijk weet ik het wel zeker, voor een selectie in aanmerking zouden komen waardoor de selectie van Stichting Noord Groningen er een stuk geloofwaardiger zou uitzien.