Puurvoetbalonline daagt 'manager" uit voor een discussie

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Op www.tweenul.nl kan iedereen onder een pseudoniem op datgene reageren wat hem of haar niet bevalt, of juist wel, binnen het amateur voetbal. Ik doe aan die ongein niet mee want pseudoniemen, ik vind het niks. De gekste namen vliegen voorbij en de meningen zijn vaak niet relevant. Bij een mening hoort een naam en geen pseudoniem want in mijn beleving is valt het dan onder de categorie ‘gebakken lucht.” Iemand het recht in zijn gezicht zeggen geniet mijn voorkeur al weet ik uit eigen ervaring dat zoiets bij sommige mensen vreemde gevoelens oproept

Johan StaalVeel aandacht is er de laatste dagen geweest rond het incident in Bedum waar een 16 jarige speler de scheidsrechter bij zijn keel greep.

Ook ik, omdat ik getuige was van het incident, heb mijn mening gegeven onder mijn eigen naam. Ook op www.tweenul.nl werd er aandacht aan besteed en daar kwamen twee reacties op binnen waarbij ik bij acuut braakneigingen kreeg. Een onder het pseudoniem ‘manager” schrijvende bezoeker van de site schreef de volgende tekst. ‘ Inderdaad, een schandalige actie, maar iedereen maakt fouten en als je lijf zit vol met adrenaline doe je soms rare dingen. Heeft zijn lesje vast wel geleerd en het is ook niet het einde van de wereld. Royeren als lid vind ik wel ver gaan. Fikse schorsing lijkt me wel voldoende.

Ik ken deze persoon niet maar het pseudoniem geeft al aan dat hij er niet veel van begrijpt. Want Steven de Blok zei het enige weken geleden terecht, het voetbal gaat kapot aan beleidsbepalers zonder voetbalverstand. Beleidsbepalers of managers, hoe je ze ook maar noemen wilt, blinken inderdaad vaak niet uit door kennis van zaken en daar is deze ‘manager” een voorbeeld van.

Royeren gaat volgens hem wat te ver waar ik geen uitspraak over doe maar gisteren las ik dat de KNVB wel raad weet met spelers die niet met hun handen van een scheidsrechter kunnen afblijven. Op www.ad.nl stond namelijk dat de oud-speler van Roda JC, Fatih Sonkaya levenslang geschorst is voor welke voetbalbond dan ook. Sonkaya en twee teamgenoten sloegen er tijdens een zaalvoetbalwedstrijd op los richting scheidsrechter en tegenstanders en zijn dus niet meer welkom in zalen en op voetbalvelden.

Dat hangt de speler van Eems Boys ook boven het hoofd want de KNVB heeft geen boodschap aan adrenaline en spijtbetuigingen. Die heeft te maken met een scheidsrechter die als hobby het fluiten van jeugdwedstrijden heeft. Die voor zijn plezier naar de diverse sportcomplexen komt om jeugdige voetballers te kunnen laten voetballen.Als ik dan het commentaar van manager lees,  waarin hij enerzijds praat over een schandalige actie waarbij een schorsing volstaat, slaat bij mij de vertwijfeling toe. De meningen in Bedum, en nogmaals niemand mag en gaat op de stoel van de tuchtcommissie zitten, waren unaniem, dit soort gedrag hoort niet op een voetbalveld thuis. Daarom pseudoniemen, ik walg er van en zal het ook niet toestaan op www.puurvoetbalonline.nl,

Dat is echter de verantwoordelijkheid van anderen waar ik niet over ga maar ik wil bij deze de onder de onder het pseudoniem ‘manager”schrijvende bezoeker van www.tweenul.nl  uitnodigen om te reageren op dit artikel want een discussie met open vizier, ik draai er niet voor weg.

Mocht mijn mailadres niet bekend zijn: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.