Mijn mening over: Zo maar een jeugdwedstrijd in Bedum

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Zaterdagmorgen besloot ik, voordat ik richting Uithuizen vertrok voor het duel Noordpool- VAKO, even een helftje mee te pikken van CVVB2- De Weide2.

johanfoto

De ploeg van trainer David van der Kam kon promotie naar de reservehoofdklasse bewerkstelligen wat een bezoek aan Bedum rechtvaardigde.Voordat het duel CVVB2-De Weide2 ‘losbarstte op veld 5 werd daar eerst het duel CVVB B1 tegen Eems Boys/Neptunia B1 afgewerkt. Ja, de ware voetballiefhebber leest het goed de jeugdafdelingen van deze twee gerenommeerde clubs werken samen. Na enkele minuten langs de lijn viel mij iets op waarvan ik dacht, dit kan niet waar zijn. De aanvoerder van combinatieteam had zijn voetbalbroek bijna op zijn enkels hangen en met een beetje fantasie moest je bijna tot de conclusie komen dat zijn voetbalbroek alleen maar door zijn, piemelotje nog een beetje op zijn plaats werd gehouden. De captain had het er maar druk mee want ‘we” moesten zijn zwarte boxershort wel zien uiteraard. Het werd echter nog gekker in dit duel want een teamgenoot van de aanvoerder, spelend met nummer 7, van het combinatieteam scheen al een tijdje provocerend bezig te zijn. Een reden voor de scheidsrechter om aan de trainer van de bezoekers door te geven dat hij hem beter kon wisselen omdat er een rode kaart aan zat te komen.

Adequaat

De trainer reageerde ’adequaat” en liet de speler rustig binnen de lijnen rondlopen. De boodschap was niet overgekomen dus waar de gasten even later voor ‘beloond” werden toen ‘brandlapje” door zijn idioot gedrag inderdaad de rode kaart voor zijn neus gedrukt kreeg. De stoppen sloegen door bij de jongeling en hij vloog de scheidsrechter aan om die even een pak klappen te geven. Bestuursleden van CVVB en begeleiders van de ploeg uit Delfzijl waren snel ter plaatse om het vaatje buskruit te blussen. Met veel kabaal verdween ‘meneertje” van het veld en van enkele omstanders hoorde ik dat hij al had besloten om te gaan zaalvoetballen. Dat zal, zo mag ik hopen, nog een tijdje duren want als zijn gedrag goed op papier gekomen is dan kan het niet anders dan hij een aantal jaartjes een andere sport mag gaan zoeken omdat de KNVB hem liever kwijt dan rijk is. De trainer trof natuurlijk ook blaam want als je geen maatregelen treft nadat je door de arbiter gewaarschuwd bent m.b.t. het gedrag van een van je spelers snap je het niet of wil je het niet snappen. Een conclusie durf ik wel te trekken, die mafketel van een Mario Balotelli(Manchester City) heeft onder de jeugdige voetballers (te)veel fans.