Het favoriete shirt van .............

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Door de rubriek ‘Het favoriete shirt van …. kon de vraag niet uitblijven wat mijn eigen favoriet shirt was.

Mijn shirt waar ik de meest dierbare herinneringen aan heb zal voor velen een ‘teleurstelling” zijn. In het verspreidingsgebied van de Ommelander Courant kom ik bij veel verenigingen en ik moet zeggen er zijn shirts bij die ik mooi vind omdat ze ‘echt” zijn. De mooie V op het shirt van Corenos en Poolster, het zwart/ geel gestreepte shirt van Noordpool en blauw/rood gestreepte van Loppersum allemaal zijn ze op hun eigen manier mooi wat ook geldt voor de andere tenues van de clubs in de regio die allemaal dichtbij het shirt van vroeger zijn gebleven.

Een shirt springt er voor mij echter bovenuit wat mede komt omdat het exemplaar dat op mijn binnenkort ‘voetbalkamer/museum” hangt echt uniek is. Ik durf te zeggen dat werkelijk niemand in de hele wereld het bewuste shirt in zijn of haar bezit heeft zoals ik.

Een cadeautje van Martine omdat ik haar ooit eens iets vertelde over een bepaald rugnummer dat mijn voorkeur had. Een mooi cadeau werd het waar ik nog steeds ontzettend blij mee ben. Door zijn mooie rode kleur ben ik dan ook ook trots op 'mijn" Eenrum-shirt.1332066784N003.