Het favoriete shirt van Jan van Dijken.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Uiteraard mag Jan niet ontbreken in de rubriek die door velen gewaardeerd wordt. Voor de ‘vorm” stuurde ik Jan een sms’je met de vraag wat zijn favoriet shirt was maar eigenlijk kon ik het gewoon invullen.

fortis

Doorzettingsvermogen, passie, karakter tonen, hard werken zijn vaak onderwerpen die tijdens onze gesprekken aan de orde komen. Dat zijn punten die door de jaren heen voor een club in Nederland tellen en we kunnen er niet om heen, dat is Feyenoord. Mannen als Rinus Israël, Theo Laseroms Wim van Hanegem, Beertje Kreijermaat, Guus Haak, Piet Romijn, de verdediger die ooit uit het veld werd gestuurd omdat hij een scheidsrechter voor hondenlul uitmaakte, zorgden ervoor dat publiekslieveling Coen Moulijn zijn acties op de linkervleugel kon maken. Legendarisch zijn de beelden dat ‘Coentje” door een speler van Real Madrid, Miera, bijna doormidden geschopt werd. De spelers van Feyenoord ontketenden een ware klopjacht op Miera waar toenmalig spits Piet Kruiver en Hans Kraay sr het voor hun voetbalvriend opnamen.

Beelden 

Beelden die rond het overlijden van Moulijn nog eens weer getoond werden en waarin duidelijk naar voren kwam dat Feyenoord de club van het volk is met een legioen dat in voor- en tegenspoed achter zijn club staat. Een club van vechters die nooit opgeven want laten we eerlijk zijn Feyenoord was enkele jaren geleden door veel voetbalinsiders afgeschreven door torenhoge schulden, gebrek aan goede spelers en bestuurders die niet het voetbalverstand van bijvoorbeeld de voetbalencyclopedie uit Bedum hadden. In Jan zijn sms’je stond een zin die ik moet noemen: ‘Feyenoord zit in mijn hart!” Dat geloof ik graag want laten we eerlijk zijn als een man het Feyenoord-shirt mag dragen …………..