Een speciaal rondje in Winsum op 10 maart

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Het rondje langs de lijnen werd deze keer een speciaal rondje. Winsum was het eerste deel van twee waar ik om ongeveer 11.00 uur aankwam omdat er een historisch duel op het programma stond.

F meisjes jel

Viboa F8 hier in training richting de eerste wedstrijd (foto: archief PVO)

VIBOA bracht namelijk zijn 7e en 8e F-pupillen-team in de competitie wat nog nooit eerder was gebeurd in de historie van de voetbalvereniging.

Een en al bedrijvigheid bij aankomst op het complex van VIBOA waar de A-junioren bezig waren om via een 6-1 overwinning op de Pelikanen de koppositie in te nemen, de dames van Viboa en Hunsingo hun derby speelden en ook op het derde veld was het een en al bedrijvigheid. Veel bekende gezichten uiteraard zoals vader en zoon Jan en Jordy Potma, Fokke Danhof, Jeroen de Munck, Ben Breukelman en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Fokke, vorig seizoen nog trainer bij VVSV’09 voetbalt nu met enkele leeftijdsgenoten in een van de lagere elftallen van de Winsumers en dat bevalt hem uitstekend.

‘Zelf voetballen, blijft het leukste, mooier als trainer zijn vind ik persoonlijk.”

We kregen het uiteraard ook even over VVSV’09 wat het prima doet in de vijfde klasse.

‘Het gaat prima met VVSV’09 en mijn opvolger, Wim Nubé, past er uitstekend. Daarnaast zijn Sicco van Dijk en Henk Pruim als elftalleider bij de eerste selectie betrokken en dat vult elkaar ook goed aan. Ik volg het uiteraard nog wel en ben verder blij dat er vanuit de jeugd toch wat spelers doorstromen naar het eerste elftal.”

Waar Fokke achter bleef bij de dameswedstrijd tussen VIBOA en Hunsingo waar zus Janneke nog steeds in speelt ging ik richting het Wetraveld. Daar waren de twee nieuwe F-teams al aan de warming-up bezig voor hun eerste officiële wedstrijd.

Scheidsrechter was Rik Carmio en de voorzitter van VIBOA had het ‘lastig”.

Veters strikkend, voetballers en voetbalsters coachend en af en toe de F8 een beetje meehelpend deed Rik Carmio precies dat wat de wedstrijd nodig had.

De preses van VIBOA gaf het juiste voorbeeld door meer als spelleider op te treden dan als scheidsrechter. Een uitslag met dubbele cijfers(11-1) kreeg de F8 te verwerken wat achteraf logisch was.

Trainster/leidster Jessica Kloosterhof- Spijk, zelf voetballend voor Viboa- dames gaf namelijk aan dat haar team een beetje verzwakt was.

‘Twee speelsters van mijn team moesten korfballen, waardoor we toch wat vooral op fysiek gebied iets te kort kwamen. En F7 voetbalde gewoon erg goed dus we hoeven nog niet in ‘crisisberaad” na deze zware nederlaag. Zaterdag spelen we tegen Kloosterburen F2 die ook met net uit de kabouters gekomen voetballertjes speelt dus dan hopen we op een beter resultaat.”

Zo kwam er, via diverse gezichten een einde aan deel 1 van de zaterdag die een paar uur later vervolgd met deel twee in Ezinge.